Рожева кофточка для дівчинкиВам буде потрібно:

  • Нитки ‘Alize’ рожевого кольору 2 моточки (нитки класичні, вага 100грам, довжина мотка 300 метрів)
  • спиці №2,5
  • спиці №2
  • гудзики 6 штук червоного кольору. 

Щільність в’язання: 10*10 сантиметрів = 26 петель + 44 рядочки.

Опис роботи.

Спинка.

Розпочинаємо в’язання зі спинки. Набираємо 62 петлі на спиці №2 та пров’язуємо 3 сантиметри резинкою 2*2 (першу петлю знімаємо далі пров’язуємо 2 лицевих петлі, тоді 2 виворітних петлі, і так до кінця рядка 2 лицеві петлі, 2 виворітні петлі, останню петлю завжди пров’язуємо виворітною, у виворітному рядку пров’язуємо за малюнком).

Далі переходимо на спиці № 2,5 і в’яжемо спинку основним узором.

1-й рядочок – першу петлю знімаємо, *2 петлі пров’язуємо лицевих, 2 петлі виворітних*,продовжуємо в’язання до кінця рядка від * до *, остання петля виворітна.

2-й рядочок – першу петлю знімаємо, пров’язуємо далі по малюнку, остання петля виворітна.

3-й рядочок – першу петлю знімаємо, далі над лицевими петлями пров’язуємо виворітні, над виворітними петлями пров’язуємо лицевими, так до кінця рядочка, остання петля виворітна.

4-й рядочок – першу петлю знімаємо, далі пров’язуємо за малюнком, остання петля виворітна.

5-й рядочок – першу петлю знімаємо, далі над виворітними петлями в’яжемо лицеві петлі, над лицевими петлями в’яжемо виворітні петлі, остання петля виворітна.

Далі продовжуємо в’язання так як у 4 та 5 рядочках.

На загальній висоті 24 сантиметри закриваємо з обох сторін по 2 петлі для пройми рукавів. у лицевих рядочках ще двічі повторюємо закривання по одній петлі.

На загальній висоті 34 сантиметрів закриваємо 8 середнійх петель для пройми горловини.

Далі продовжуємо в’язати кожну частинку окремо, закривши в наступних 3-ох рядочках по одній петлі зі сторін горловини.

Після цього закриваємо всі петлі і спинка готова.

Передня частина.

Переходимо до в’язання передніх частин кофточки.

Права половинка.

Набираємо 42 петлі на спиці № 2.

Перші 6 петель завжди в’яжемо лицевими і у лицевих і у виворітних рядочках. Через 1 сантиметр від початку в’язання пров’язуємо ці 6 петель наступним чином – першу знімаємо, 2 лицеві, далі пров’язуємо 2 петлі разом лицевою і робимо накид, 1 лицева петля, таким чином у нас утворюється отвір для петельки. Далі через кожні 5 сантиметрів знову повторюємо.

Всі інші петлі в’яжемо 3 сантиметри резинкою 2*2.

Далі переходимо на спиці №2,5 та в’яжемо основним узором, так, як і спинку.

На висоті 26 сантиметрів пров’язуємо 2 петлі разом після 6 петель планочки. Повторюємо пров’язування двох петель разом через кожний сантиметр.

На загальній висоті 24 сантиметри закриваємо 2 петлі для пройми рукава. У лицевих рядочках ще двічі повторюємо закривання по одній петлі.

Коли права половинка буде відповідати по висоті, спинці, закриваємо усі петлі.

Ліва половинка.

Ліва половинка переду кофточки в’яжеться аналогічно до правої, тільки у дзеркальному відображенні, не потрібно тільки робити на планочці отвори для петельок, а просто в’язати постійно лицевими петлями всі рядочки.

У лівій стороні закриваємо тільки петлі основного узору, а петлі планочки залишаємо відкритими і пров’язуємо іх ще до висоти, поки не вистачить нашити на шийку до планочки правої сторони, таким чином ми отримаємо готовий воротнічок.

Робимо плечові шви та бокові, а токож пришиваємо по спинці кофточки планочку, отримали воротнічок.

На ліву сторону передньої частини кофточки пришиваємо гудзики, перший через 1 сантиметр від нижньої частини виробу, всі інші через 5 сантиметрів один від одного.

Рукав.

Залишилося вив’язати рукав.

Набираємо 40 петель на спиці № 2 та пров’язуємо 3 сантиметри резинкою 2*2.

Продовжуємо в’язання основним узором, прибавляючи через кожні 5 сантиметрів з обох сторін по 1 петлі, до загальної висоти 20 сантиметрів.

На висоті 20 сантиметрів закриваємо з обох сторін по 4 петлі. Потім повторюємо закривання 4 петель у кожному лицевому рядочку,поки не закриємо всі петлі.

Другий рукав в’яжемо так, як і перший.

Збірка.

Пришиваємо рукави до основного виробу.

Кофточка для дівчинки готова!

SAM_1109

Автор:

Олена Малиш спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю”.

This post is also available in: Russian

  • Svitlana Lyuk

    Підкажіть, будь ласка (можливо, я не побачила), ця модель на який ріст/вік?

    • http://www.svitodar.org/ Дмитро Хомицький

      Доброго дня, спитайте у автора http://vk.com/id175163158