Ромашки ще не тішать наші очі, але рукодільниці можуть виправити це і зв’язати ось такі квітки. 

 Для створення будь-якої з цих ромашок знадобляться білі та жовті нитки (типу «Ірис»), гачок 1 mm.

 Ромашка гачком (три варіанти) - вам буде потрібно

Перша ромашка.

Ромашка гачком (три варіанти) - Перша ромашка

Перша ромашка - схемаСерединка.

Жовтою ниткою набираємо 7 петель, з’єднуємо у кільце.

Три петлі підйому (замість стовпчика) і 15 стовпчиків із накидом у кільце. З’єднуємо із початком рядку, і обриваємо нитку.

Перша ромашка - серединка

Пелюстки.

Прикріплюємо білу нитку. *Набираємо 10 повітряних петель (3 з них підйому) і в четверту петлю від кінця робимо стовпчик з накидом. Далі ще 3 стовпчики з накидом, два на-пів-стовпчики, стовпчик без накиду, і пров’язавши пелюстку з’єднуємо її з серединкою, але у наступний стовпчик. *

Перша ромашка - пелюстки

Від * до * повторити ще 15 разів. Таким чином виходить – один стовпчик серединки – одна пелюстка.

Друга ромашка. 

Друга ромашка

Ромашка 2 - схемаСерединка.

Жовтою ниткою набираємо 6 петель, з’єднуємо у кільце. В яке потім після 1-ї петлі підйому робимо ще 7 стовпчиків без накиду. З’єднуємо і відриваємо жовту нитку.

Пелюстки.

Прикріплюємо білу нитку. *Набираємо 1 петлю підйом + 10 петель, у 9-ту робимо стовпчик без накиду, на-пів-стовпчик, далі 5 стовпчиків з накидом, один на-пів-стовпчик, стовпчик без накиду, і пров’язавши пелюстку з’єднуємо її з серединкою, але у наступний стовпчик. *

Від * до * повторити ще 7 разів.

Третя ромашка.

Третя ромашка

Третя ромашка - схемаСерединка.

Жовтою ниткою набираємо 6 петель, з’єднуємо у кільце. Набравши 1 підйомну петлю робимо 11 стовпчиків у кільце. З’єднуємо і відриваємо нитку.

Пелюстки.

Прикріплюємо білу нитку. Набираємо 11 повітряних петель і робимо з’єднувальний стовпчик в наступний по колу. Так всього 12 разів.

Обирайте, ту ромашку, яка Вам більше до снаги, і прикрашайте ними те, що забажаєте.

Натхнення і успіху Вам!

ФОТО 8