За рахунок того, що зав’язка по вирізу горловини легко може змінювати розмір, цей пуловер, має безліч можливостей для комбінування. А бавовняна пряжа зробить його ідеальним для прохолодного літнього вечора.

Розмір: 44/46

Вам буде потрібно:

  • 600 г пряжі (100% бавовни, 185 м/100 г)
  • гачок №4

Примітка: бажано підготувати викрійку в натуральну величину, так як в процесі в’язання число петель у візерунку змінюється. За викрійкою стежте за виконанням убавлянь. 

Опис роботи.

Спинка.

Наберіть 91 повітряну петлю + 1 повітряну петлю підйому і в’яжіть квітковим візерунком по схемі 1.

Спочатку візерунок розрахований на 10 петель. Повертайте ряди, як показано на схемі, пров’яжіть 1 раз з 1 по 5 ряд, а далі – повторюйте з 2 по 5 ряд. Зв’язавши таким чином 38 см, зменшуйте з обох сторін на наступних 19 см 9,5 см для утворення скосів реглану, прикладаючи деталь до викрійки в натуральну величину. Через 57 см від початку в’язання роботу закінчуйте.

Перед.

В’яжіть так само, як описано для спинки, але, на відміну від деталі спинки, спереду потрібно оформити виріз горловини. Для цього через 51 см від початку роботи зменшуйте по викрійці петлі на середніх 35 см. Деталь переду закінчите на тій же висоті, що і спинку.

Рукава.

Наберіть ланцюжок з 71 повітряної петлі + 1 повітряну петлю підйому. Далі в’яжіть квітковим візерунком по схемі 1, так само, як і раніше, повертаючи ряди, як показано на схемі, і пров’язуючи 1 раз з 1 по 5 ряд, а далі – повторюючи з 2 по 5 ряд . Через 13 см від початку зробіть убавляння петель з обох сторін – для скосів рукава, знову ж керуючись викрійкою в натуральну величину. Висота готової деталі рукава – 32 см.

Збірка.Пуловер-сх1-295x300

Виконайте плечові шви, вшийте рукави, поєднуючи їх середини з відповідними плечовими швами.

Виконайте бокові шви і зшийте рукави. Тепер обв’яжіть всі відкриті краї мереживом (візерунок спочатку має ширину 12 петель) за схемою 2, починаючи і закінчуючи кругові ряди, як зазначено на схемі. Виконайте 1 раз з 1 по 4 ряди.

Зв’яжіть зав’язку: ланцюжок з повітряних петель довжиною 150 см обв’яжіть з обох сторін 1 рядом стовпчиків без накидів. Простягніть зав’язку через 2-й ряд мережива по вирізу горловини, починаючи від середини переду.

У готовому пуловері регулюйте ширину вирізу горловини за допомогою зав’язки так, як вам більше подобається.

Пуловер-сх-2-640x459