Пуловер резинкоюРозмір: S – M – L – XL (88-98-108-118 см)

Щільність в’язання: 24 п х 32 р = 10 х 10 см лицьовою гладдю

Вам знадобиться:

  • DROPS SAFRAN від Garnstudio (100% єгипетський хлопок; 160 м / 50 г) 300-350-400-400 г 22, коричневий
  • спиці 3 мм

За рахунок резинки пуловер буде на початку трохи менше, ніж вказано на схемі.

Візерунок на схемі показаний з лицьового боку.

Резинка-1: * 2 лиц, 2 вив *, повторювати від * до *.

Резинка-2: * 2 лиц, 4 вив *, повторювати від * до *.

Убавляння для регланіх ліній на переді / спинці: убав. 1 п для формування реглана наст. чином, відступивши 5 п від краю: 1 лиц (кромочна петля), 1 вив, 2 лиц та 1 вив.

В рядах по лицьовій стороні: після 5 п: 2 разом вив.

Перед 5 п: зняти 2 петлі, повернути на ліву спицю по одній петлі, перевертаючи кожну петлю, 2 разом вив.

В рядах по виворітній стороні: після 5 п: зняти 1 п як при в’язанні лицьовою, 1 лиц, протяжка.

Перед 5 п: 2 разом лиц.

Пуловер резинкоюРубчики-защипи на рукавах: в’язати перший ряд наст. чином (лицьова сторона): * 1 лиц, накид *, повторювати від * – *, закінчити 1 лиц. В’язати 4 ряди – всі лицьові, накіди скинути в 1-му ряду (витягнуті петлі).

В’язати наст. ряд (виворітна сторона) наступним чином: * підняти верхню дужку петлі ряду з витягнутими петлями на праву спицю, 1 вив, перекинути витягнуту петлю над виворітною петлею так, що 1 п буде закрита *, повторювати від * – *.

Перед.

Набрати 108-120-132-144 п. Встановити візерунок у першому ряду наступним чином:
резинка-1 на 24-30-36-42 п:

розміри S і L: почати з 2 вив,

розміри М і XL: почати з 2 лиц,

потім (всі розміри): візерунок 1 (30 п), візерунок 2 (30 д) і резинка-1 на 24-30-36-42 п (починаючи з 2 лиц).

Продовжити по візерунку як встановилося до тих пір, поки всі ряди візерунка 1 і візерунка 2 не будуть пров’язани-ці петлі тепер в’язати резинкою-2. Продовжити до висоти деталі 33-34-35-36 см, потім закрити 6 п з обох сторін для пройми = 96-108-120-132 п.

Прочитайте наст. секцію до кінця перед в’язанням:

Формування реглана.

Убав. для реглана поруч з 5 п з обох сторін – див. вище пораду з убавляння. Убав. 1 п кожен 2-й ряд 30-28-25-22 раз і потім 1 п кожен ряд до тих пір, поки формування горловини не перекриє формування реглана – важливе: для розміру S формування горловини перекриє реглан ще під час убавлень кожен 2-й ряд, так що не потрібно буде убавляти в кожному ряду.

Пуловер резинкоюФормування горловини.

На висоті деталі 38-3941-42 см пров’язати вив. і закрити 2 центр петлі для горловини. Перекласти ліву сторону на петлі-тримач.

Права сторона.

Убав. по 1 п для горловини кожен 2-й ряд до тих пір, поки всі п не будуть закриті – формування горловини перекриє формування реглана. Довжина деталі складе приблизно 51-53-55-57 см.

Ліва сторона.

Повернути п з петлі-утримувача на спиці і в’язати так само як праву сторону, але дзеркально – в’язати 1-й ряд від середини переду по виворітній стороні – почати з підняття 1 п в першу закриту петлю і пров’язати її лицевою разом з 1 -й петлею на спицях.

Спинка.

Пуловер резинкоюВ’язати аналогічно переду, але замість накиду у візерунку додавати, піднімаючи петлю попередн. ряду виворітною (див. позначення символів). Формуйте реглан як на переді наступним чином: убав. 1 п кожен 2-й ряд 30-28-25-22 раз і потім 1 п кожен ряд 0-8-17-26 разів. Перевести 36 п  що залишилися  на петлі-тримач, довжина деталі складе приблизно 51 -53-55-57 см.

Рукав.

Набрати вільно 62-62-72-72 п. В’язати 1 ряд – лиц (зворотний бік), у наст. ряду почати візерунок 3, продовжуючи в’язати 1 п з кожного краю хустковою в’язкою. Повторити всього 3 рази. Довжина деталі складе приблизно 13 см. В’язати 2 ряди – все лиц. Потім в’язати 1 рубчик-защипи – див інструкції вище, потім 2 ряди лицьовою гладдю, потім в’язати 1 рубчик-защипи. Довжина деталі складе приблизно 15 см, продовжити лицьовою гладдю.

Одночасно (після рубчиків) прибав. по 1 п з обох сторін 16-18-15-18 раз кожні 7-6-7-6 рядів = 94-98-102-108 п.,

На висоті деталі 50 см закрити по 3 п з обох сторін для оката рукава = 88-92-96-102 п. Потім убав. по 1 п з кожного краю кожен 2-й ряд 25-26-27-27 раз і потім кожен ряд 7-8-9-12 раз.

Тепер убав. 1 п кожен ряд з тієї сторони, яка буде пришивається до спинки, 4 рази і одночасно закрити 8 п кожен 2-й ряд 2 рази з тієї сторони, яка буде пришивається до переду. Закрити решту п. Довжина рукава складе приблизно 69-70-71-72 см.

Збірка.

Виконати реглани шви уздовж кромок. Виконати шви рукавів і бічні шви.

Горловина.

В’язати по колу від середини переду. Підняти приблизно 116-132 п (кратно 4) навколо горловини. В’язати 1 ряд – все лиц (ВС). Потім в’язати резинкою-1, при цьому в’язати 1 п хустковою в’язкої + 2 лиц з обох сторін від середини переду. Коли довжина планки горловини складе 2 см, закрити всі петлі резинкою. Накласти 1 сторону на 2-у по середині переду і пришити.

Пуловер резинкою - схема