• 400 грам пряжі ( 100% бамбук , 100 м/50 грам)
  • спиці №5
  • гачок №4,5

Хвилястий узор.

В’яжемо по схемі, на якій зображено лицьові ряди і 1 виворітний ряд , в інших виворітних рядах петлі і накиди в’яжуться виворітними. Виконаємо 3 рази з 1 по 36 ряд, потім 1 раз з 1 по 26 ряд, закінчуємо 2 рядами лицьовій гладі. 

Опис роботи.

Спинка.

Набираємо 92 петлі і пров’язуємо виворітний ряд лицьовими петлями. Потім в’яжемо хвилястим візерунком. Через 44 см від першого ряду закриваємо для пройм 1х4 петлі, далі у кожному 2 ряду 2х2 і 1х1 петлю. Через 65 см від першого ряду петлі закриваємо . Середні 36 петель припадають на виріз горловини, по 19 зовнішніх петель – на плечі .

Перед.

В’яжемо як спинку, тільки для формування горловини закриваємо через 48,5 см від першого ряду середні 18 петель і закінчуємо кожну сторону окремо. Для формування округлого вирізу з внутрішніх країв в кожному 2 ряду 1х3 , 1х2 і 4х1 петлю. На висоті спинки закриваємо залишилися 19 петель плеча.

Рукава.

Набираємо 43 петлі і продовжуємо в’язати лицьовою гладдю. Для скосів додаємо з кожної сторони, починаючи від першого ряду 5 раз по 1 петлі в кожному 2 ряді. Через 6,5 см закриваємо  для окату рукава 1х3 петлі з кожної сторони , і далі в кожному 2 ряді 13х1 і 1х2 петлі. Через 19 см закриваємо 17 петель.

Збірка.

Вшиваємо рукава і виконуємо решту швів. Горловину обв’язати 1 рядом «рачого кроку».

Пуловер хвилястим візерунком - схема