Цей пуловер зв’язаний з бавовни, і тому буде дарувати вашій дитині відчуття комфорту. А гарний рельєфний візерунок зовсім нескладний у виконанні, він створюється чергуванням лицьових і виворітних петель.

Зріст: 104-110 см

Вам буде потрібно:

  • 300 г пряжі (100% бавовни, 125 м/50 г)
  • кругові спиці №3,5
  • прямі спиці №3,5
  • застібка-блискавка довжиною 15 см

Опис роботи.

Спинка.

Pulover-malchikaНаберіть 74 петлі і пров’яжіть 4 см резинкою 2х2, а потім продовжуйте в’язання між кромочними рельєфним візерунком по схемі, починаючи від стрілки А. Через 38 см від резинки відкладіть для вирізу горловини середні 32 петлі, і після цього закрийте петлі плеча.

Перед.

В’яжіть в такому ж порядку, як спинку, але для застібки на деталі переду буде потрібно сформувати розріз. Для нього через 27 см від резинки закрийте середні 4 петлі і закінчуйте обидві сторони окремо. На висоті спинки відкладіть з внутрішнього краю по 14 петель і закрийте петлі плеча.

Рукав.

Наберіть 38 петель і зв’яжіть 4 см резинкою 2х2. Потім між кромочними в’яжіть рельєфним візерунком по схемі, також починаючи від стрілки А. Прибавляйте з обох сторін рукава в кожному 6-му ряду 7х1 петлі і в кожному 4-му ряду 9х1 петлі. Ці петлі включайте в візерунок. Через 27 см від резинки закрийте петлі рукава.

Збірка.

Виконайте плечові шви. По вирізу горловини переведіть на кругові спиці відкладені петлі – на деталі переду їх 28, на деталі спинки – 32, тобто всього 60 петель, і зв’яжіть комір: 2 см – рельєфним візерунком, 2 см – резинкою 2х2, потім закрийте петлі.

Вшийте рукава, виконайте бокові шви і шви рукавів.

По краях розрізу і коротких сторонах коміра наберіть по 29 петель і зв’яжіть планки для застібки-блискавки.

З лицьового боку переведіть на спицю половину кромочних петель (тобто з однієї петлі набираєте петлю для в’язання, наступну поки пропускаєте, і так далі) і пров’яжіть 3 ряди лицьовою гладдю, закрийте петлі. З виворітного боку переведіть на спицю другу половину крайових петель і  зв’яжіть планку таким же чином. Між планками вшийте застібку-блискавку.

Pulover-malchika-shema Pulover-malchika-shema-2