Зв’язати пляжну сумку “огрядний мішок” можна не тільки з купленої пряжі в магазині, але і з трикотажних ниток, які можна зробити самостійно. Переваги таких ниток очевидна – дешева ціна, товщину пряжі визначаєте ви.

Як це зробити? Легко. Нам знадобиться тільки трикотажна футболка і ножиці. 
Випрану і випрасувану футболку розкладаємо на горизонтальній поверхні, відрізаємо під лінією рукавів, а також нижній шов.

Пряжа з трикотажної футболки

Також відрізаємо бокові шви. Тепер у вас вийшло два полотна без шва. Це полотно складаємо два рази по довжині, але залишаємо 1 см нижнього шару більше, ніж верхнього.

пряжа з трикотажної футболки

Починаємо різати вертикальні смужки шириною 1 см, але залишаємо нерозрізаними 1 см виставленого нижнього краю.

І ось у вас повинна вийде така довга бахрома.

пряжа з трикотажної футболки

Внутрішнє нерозрізані полотно потрібно розрізати по-особливому.

пряжа із трикотажної футболки

Починаємо різати з першої смужки, але ріжемо цю смужку як би навскоси, щоб перейти на іншу частину, але щоб там виявилося 2 розрізані смужки (орієнтуйтеся на фото).

пряжа із трикотажної футболки

І ось у цьому випадку (якщо розріжете першу смужку навскоси, а потім розріжете смужку на смужці) у вас повинно вийти безвідривне полотно.

пряжа з трикотажної футболки

Щоб пряжа вийшла красивою краще смужки витягнути. Трикотаж в цьому випадку утворює трубочки. Змотайте пряжу в мотки.

пряжа з трикотажної футболки

Така пряжа незамінна при в’язанні літніх сумок, банних мочалок або табуретні накидок.

пряжа з трикотажної футболки

За матеріалами:

Дневник Леночек700