Просторий ажурний жакетБез такої речі вам просто не обійтися, тим більше що такі накидки дуже модні уже декілька сезонів.

Вам знадобиться:

  • 850 грам бежевої нитки ( 50% бавовни, 50% поліестеру, 90 м в 50 грамах)
  • гачки №4,5 і №6 

Основний узор, гачок №4.5.

Стовпчики без накиду. Кожен ряд починається з однієї додаткової повітряної петлі підйому і закінчується  1 ст. без накиду в перший ст. без накиду попереднього ряду .

Візерунок з ромбів, гачок №6.

Число петель кратне 10 . В’яжемо згідно зі схемою. Спочатку в’яжуться петлі перед рапортом, далі петлі рапорту, закінчується ряд петлями після рапорту. Виконується 1 раз з 1 по 8 ряд, далі повторюється з 3 по 8 ряд.

Увага! Спинка і полочки в’яжуться через плечі єдиним полотном . Починаємо з лівої полочки .

Опис роботи.

Набираємо ланцюжок з 140 пов. петель + 1 пов. петля підйому і в’яжемо візерунком з ромбів. Через 92 см роботи досягнута лінія плеча. З правого краю роботи зробіть позначку. Через 100 см відкладемо роботу. Потім в’яжемо праву полочку також, при цьому зробимо відмітку для плеча біля лівого краю роботи. Через 100 см від початку деталі в’яжемо обидві деталі єдиним полотном. Через 184 см від початку закінчимо роботу.

Збірка.

Для манжет обв’яжемо бічні краї на довжину 12 см з обох сторін від відміток стовпчиками без накиду і далі продовжуємо в’язати основним візерунком. Через 12 см від початку манжети закінчимо роботу.

Виконаємо бокові шви, включаючи шви манжет.

Аж.жак. сх