Для пари дитячих шкарпеток потрібно близько 50 г пряжі.

Резинка і голенище.

На панчішні спиці набрати і рівномірно розподілити потрібну кількість п. Перехід від одного р. до іншого розміщувати в середині задньої частини. Резинку зазвичай в’яжуть, чергуючи 1 лиц. п. і 1 вив. п. або 2 лиц. п. і 2 вив. п. Резинку виконувати спицями тієї ж товщини, що й інший носок. Голенище зазвичай в’яжуть лиц. гладдю на тій же кількості п., що і резинку. При зміні візерунків необхідно враховувати різницю в щільності в’язання. 

Стінки п’яти.

Перенести п. з 1-ї та 4-ї спиць (тобто половину всіх п.) на одну спицю, залишивши п. з 2-ї і 3-й спиць на допом. спицях. Продовжити в’язати р. в прямому і зворотному напрямку, виконуючи перші і останні 2 п. плат, в’язкої (всі р. – лиц. п.). Стінку п’яти в’язати на 2 р. менше, ніж п. на спиці.

Чашечка п’яти

Розподілити п. згідно з таблицею. Після лиц. р. зняти останню п. центральної частини лиц., пров’язати лиц. 1-у бічну п. і протягнути її через зняту п. Повернути роботу. Зняти 1-у п. лиц., В’язати до кінця центральній частині і пров’язати вив. останню п. разом з 1-ї бічний п. Повернути роботу і зняти 1-у п. вив. Продовжити в’язати таким чином, поки всі бічні п. не будуть використані.

Ступня.

В’язати круговими р. Підняти і в’язати лиц. всі п. п’яти, розмістивши їх на 2-х спицях = 1-а і 4-а спиці. Потім підняти з 1 п. на кожні 2 р. кромок п. однієї стінки п’яти. Додати із протягання 1 п. за задню стінку між п. з 1-й і 2-й спиць, пров’язати п. з 2-ї і 3-й спиць, потім додати із протягання 1 лиц. п. за задню стінку і підняти по 1 п. на кожні р. кромок п. другий стінки п’яти. Виконати 1 р. на всіх п. У наступному р. збавити п.: в’язати, поки на 1-й спиці не залишиться 3 п., і виконати 2 п. разом лиц.; на п. 4-й спиці виконати 1 лиц. п., зняти 1 п. лиц., 1 лиц. п. і протягнути її через зняту п. повт. ці зменшення в кожному 3-му р.., поки на спицях не залишиться стільки п., скільки було на початку роботи, і продовжити в’язати мисок.

Мисок.

На п. 1-й і 3-й спиць в’язати, поки на спиці не залишиться 3 п., і виконати 2 п. разом лиц.; На п. 2-ї і 4-ї спиць в’язати 1 лиц. п., зняти 1 п. лиц., 1 лиц. п. і протягнути її через зняту п. повт. ці зменшення в кожному 2-му р.. стільки разів, скільки вказано в таблиці. Протягнути нитку через 8 п. що залишилися, затягнути, зав’язати вузликом і заправити.

Правила в'язання шкарпеток спицями

За матеріалами:

http://knitka.ru/3295/pravila-vyazaniya-noskov-spicami.html