Дивіться попередні уроки в’язання 241-250 гачком тут.

Урок №251: Квадратний мотив зі спіральним візерунком з трьох кольорів

Квадратний мотив зі спіральним візерунком з трьох кольорів

Сьогодні продовження серіалу – відео-урок про те як зв’язати чудовий квадратний мотив зі спіральним візерунком їх ниток трьох кольорів.

А іншого разу розглянемо як в’язати ще більш складні спіральні квадратики. 

У цьому відео-уроці я не показую як замінити нитку на інший колір. Для заощадження часу. Тому загляньте на ті заняття, де це пояснювалося докладніше. Урок №205-206. Заміна нитки при в’язанні мотиву – 1  і 2 спосіб.

Урок про з’єднання мотивів – дивіться в каталозі.

Урок №252: Квадратний мотив зі спіральним візерунком з п’яти кольорів

Квадратний мотив зі спіральним візерунком з п'яти кольорів

А тепер ми зв’яжемо цей спіралеподібний бабусин квадрат. Тут навіть не квадрат, а ціла скатертина вийде. Для цього буде потрібно знайти 5 різних кольорових ниток, можна в тон одна до іншої, а можна підібрати і по контрасту. Візерунок дійсно красивий – така величезна загвинчена квадратна спіраль.

До речі по вказаній технології можна продовжувати збільшувати кількість квітів спіралі ще більше аж до нескінченності! Найголовніше – їх повинно бути непарне число. Втім зараз все побачите і зрозумієте – я це показую в новому відео-уроці в’язання.

Урок №253: Квадратний мотив з квіткою

Квадратний мотив з квіткою

Ірландську квіточку ми вже навчилися в’язати, а тепер зв’яжемо дещо складніше. Це буде гібрид ірландської квітки і бабусиного квадрата. Як включити всередину квадрата квітку дивіться в цьому відео-уроці.

І до слова сказати, в’язати такий квадрат можна абсолютно будь-якого розміру, всі наступні ряди пров’язуючи так само як в’яжеться самий останній ряд.

Урок №254: П’ятикутна зірка

П'ятикутна зірка

Дивувати, так дивувати! Радіти, так радіти! Пристосувати цю зв’язану зірочку можна буде на новорічну ялинку. А можна і ще куди-небудь. Отже, гачок в руки і почали! І ще, забула сказати – для в’язання зірочки потрібно п’ять клубочків ниток різного кольору. І найголовніше – однакової товщини!

Урок №255: Напівстовпчик з двома накидами

Так само як існують стовпчики з двома накидами, на життя мають право і напівстовпчик з двома накидами. У виду рідкісного різновиду даних стовпчиків, зустріч з ними приблизно як і з сажотрусами вважається гарною прикметою. Так навіщо ж вони нам? За тим же, що й сажотруси! Щоб зробити життя ще прекрасніше!

Особливо коли потрібно ну просто ювелірна точність в роботі – ось тут вони і стануть в нагоді. Втім не буду квапити події, в найближчих відео-уроках в’язання гачком для початківців цей секрет відкриється. А тепер подивіться як в’язати напівстовпчик з двома накидами.

Урок №257: Квадратний мотив з рельєфними стовпчиками

Квадратний мотив з рельєфними стовпчиками

Цей відео урок в’язання гачком можна по праву назвати іспитом для в’язальниць початківців. Адже щоб вписати коло всередині квадрата, необхідна ювелірна точність. І для цього потрібно використовувати стовпчики усіх типорозмірів – від мала до велика.

Квадратний мотив з рельєфними стовпчикамиВони вишикувалися за зростом стрункою шеренгою як солдатики. Саме завдяки цій дружній компанії квадратик вийшов таким ідеально рівним. Мало того, в цьому мотиві присутні ще й рельєфні стовпчики. Вони створюють ефект розбіжних променів. Квадратний мотив з таким візерунком можна зв’язати з ниток різного кольору, а ось з ниток одного кольору він виглядає ще ефектніше.

Урок №258: В’язання ялинки гачком

Урок №258: В'язання ялинки гачком

І зараз ми будемо в’язати ялинку. Пам’ятайте, ми не так давно вивчали трикутники? Так от ялинка – це модифікований трикутник. Тобто починається вона з в’язання звичайного трикутника, коли він буде зв’язаний, продовжуємо в’язати ряд від вершини трикутника до середини сторони, а потім повертаємося і знову в’яжемо до середини другої сторони ялинки. Ближче до вершини ялинку звужуємо.

Для цього пров’язуємо сторону тільки до третини її довжини. Більш докладно у всіх нюансах можна подивитися цей процес у відео-уроці. Ця ялинка мініатюрна. Її можна приклеїти на листівочку або використовувати як новорічної іграшки. Можна прикрасити ялинку намистинками. І ще цієї ялинці можна надати будь-яку форму, зробити її більш волохатою і вгодованою або, навпаки, високою і худенькою. Для цього перший трикутник в’яжеться більшого чи меншого розміру. І потім формуються гілочки.

Урок №259: Листок

Цей в’язаний листочок дуже схожий на той, що вже був раніше. І разом з тим він інший, адже можна зігнути його як завгодно – і круглу форму йому надати, і довгасту. Пришивається листочок до готової роботі голочкою.

Дивіться наступні уроки в’язання 260-270 гачком тут.

Джерело:
Начинаем вязать крючком