Дивіться попередні уроки в’язання 221-230 гачком тут.

Урок №231: З’єднання мотивів стовпчиками без накиду

З'єднання мотивів стовпчиками без накиду

А це наступний спосіб з’єднання готових мотивів. На цей раз з стовпчиків без накиду. На відміну від попереднього компактного способу, цей шов виходить побільше і я б навіть сказала об’ємніше. І в’язати його не дуже зручно, спочатку треба пристосуватися. Для цього пров’язують спочатку стовпчик без накиду в перший мотив, а потім у другий і так чергують по-черзі. Вся справа в тому, що коли стовпчики в’яжуться в перший мотив вони нормальні, а коли їх в’яжуть у другій – це дуже нагадує в’язання рачиного кроку. Ось чому не відразу виходить. Одним словом беріть у вашу колекцію новий відео-урок по з’єднанню мотивів гачком, може бути в нагоді.

Урок №232: З’єднання мотивів стовпчиками без накиду – 2 варіант

Продовжуємо далі тему поєднання готових мотивів гачком. Цей вид з’єднання, хоч він і носить таку ж назву, принципово відрізняється від двох попередніх. І перш за все своїм зовнішнім виглядом. Якщо його сестри-брати чимось нагадували зигзаг і були більш менш плоскими, то це з’єднання дуже рельєфне, і на лицьовій стороні роботи з’являється виразна опукла косичка. Можливо цей варіант буде оптимальним в тих випадках, коли з’єднання мотивів відбувається на згині, наприклад, у випадку в’язання кубиків. А при в’язанні пледів або інших плоских речей, я все таки рекомендую використовувати попередні варіанти з’єднань.

Урок №233: З’єднання мотивів стовпчиками з накидом

З'єднання мотивів стовпчиками з накидом

Хто б міг подумати, що ця тема так розтягнеться, як ніби вона гумова. Грішним ділом я навіть вирішила, а не присвятити Чи мені свій блог одним тільки мотивами … але … почухавши потилицю, вирішила, що тоді це буде занадто занудно.

Отже приступимо до в’язання. На цей раз з’єднання відбувається за допомогою стовпчиків з одним накидом.

Урок №234: З’єднання мотивів стовпчиками без накиду через пів-петлі

З'єднання мотивів стовпчиками без накиду через пів-петлі

І тепер у відео-уроці в’язання гачком для початківців у нас наступний з’єднувальний шов гачком – це вже третій варіант із стовпчиків без накиду.

Урок №235: З’єднання мотивів незакінченими стовпчиками з одним накидом

З'єднання мотивів незакінченими стовпчиками з одним накидом

А тепер у нас нове з’єднання мотивів за допомогою…. незакінчених стовпчиків з одним накидом. Це досить кумедний спосіб. З’єднання мотивів виходить гарним і щільним. А в центрі з’єднання утворюється рельєфна косичка.

Урок №236: Ажурне з’єднання мотивів

Ажурне з'єднання мотивів

А зараз ми будемо з’єднувати два мотиви трохи нетрадиційним способом. Це з’єднання можна назвати ажурним, так як з’являються отвори для вентиляції. Особисто мені це дуже припало до душі. Тепер дивіться!

Урок №237: З’єднання мотивів незакінченими стовпчиками з накидом – 2 варіант

З'єднання мотивів незакінченими стовпчиками з накидом - 2 варіант

Поступово наближаються до завершення уроки по з’єднаннях мотивів і з кожним разом вони стають все більш цікавими. Сьогодні ми будемо в’язати нове хитреньке з’єднання, на вигляд воно виглядає об’ємним і пухнастим. Особисто мені таке з’єднання дуже подобається! Щоб його зв’язати знову будемо використовувати метод недов’язаних до кінця стовпчиків з накидом, а ось як вони між собою далі живуть і сусідять, це можна дізнатися з нового відео-уроку в’язання гачком для початківців.

Урок №238: З’єднання мотивів ланцюжками з повітряних петель

З'єднання мотивів ланцюжками з повітряних петель

Повторення – мати навчання. Отже згадуємо.

З’єднання мотивів діляться на групи:

1. З’єднання за допомогою голки

2. З’єднання гачком закінчених мотивів

3. З’єднання гачком в процесі в’язання мотивів

4. Складні або комбіновані з’єднання.

І сьогодні підійшли до кінця уроки по з’єднаннях закінчених мотивів. Це останній відео урок в’язання з другої серії. З’єднувати мотиви цього разу будемо за допомогою ланцюжків з повітряних петель. Це дуже зручно коли хочеться зробити ажурне з’єднання. Адже для літа дуже потрібна хороша вентиляція!

Скажу по секрету – з’єднання закінчених мотивів можна було продовжувати до безкінечності, використовуючи інші види стовпчиків або їх поєднання. Ну от уявіть собі тільки як могло б виглядати з’єднання мотивів за допомогою витих стовпчиків! Я думаю, це буде дуже красиво. Втім, хорошого потрошку.

Урок №239: З’єднання мотивів у процесі в’язання

З'єднання мотивів у процесі в'язання

Ну ось ми і дісталися нарешті до з’єднань мотивів у процесі в’язання. Адже не завжди так буває, що сторони у мотивів рівні. Трапляється, що вони круглі, або мають іншу фігуристи форму. Одним словом контакт між мотивами відбувається точковий. І в такому разі має сенс не відкладати з’єднання мотивів в довгий ящик, а прямо так на місці їх і приєднати. Робиться це в процесі в’язання останнього ряду.

Причому, якщо з’єднуємо всього два мотиви, то відповідно точкам дотику, прив’язуємо їх один до іншого в потрібній точці. Якщо ж мотивів з’єднується відразу кілька одночасно, по різних боках, то треба бути уважним, щоб не пропустити жодної точки контакту.

До речі в цьому уроці показані 2 способи з’єднання – за допомогою з’єднувальної петлі і за допомогою стовпчика без накиду. Різниця в них невелика – вибирайте той спосіб, який більше сподобається.
Зазначеним методом можна з’єднувати не тільки кружечки, а будь-які мотиви. Найголовніше – щоб другий мотив не був дов’язаний до кінця.

Урок №240: З’єднання мотивів у процесі в’язання – 2 варіант

З'єднання мотивів у процесі в'язання - 2 варіант

Ну ось ми і дісталися до самого останнього уроку по з’єднаннях мотивів. Не розбіглися, напевно, тільки самі терплячі учні, вже стільки багато всяких різних способів було придумано. У цьому відео-уроці я з’єднувала два ажурних шестикутника в процесі в’язання останнього ряду другого шестикутника стовпчиками з накидом.

І показала два способи їх з’єднання. У першому способі виходить досить рельєфне з’єднання, тому якщо хочеться його повністю замаскувати, то можна використовувати більш складний другий спосіб. Я хотіла ще і третій спосіб показати, але він є модифікацією другого і дуже на нього схожий. Тому вирішила не показувати. Просто скажу, що способів з’єднання може бути і більше.

До речі згадати як в’яжуться такі шестикутники можна в 222 уроці. А з мотивами ми ще не прощаємося! І ще трохи зупинимося на найбільш ексклюзивних. Адже надто багато краси існує на світі!

Дивіться наступні уроки в’язання 241-250 гачком тут.