Дивіться попередні уроки в’язання 201-210 гачком тут.

Урок №211: Рівносторонній трикутник із сітки філе

Рівносторонній трикутник із сітки філе

Продовжуємо трикутні відео-уроки. Цей варіант трикутного мотиву зв’язаний з використанням філейної сітки. Я думаю, ви вже здогадалися, що прикрасити таку сіточку можна будь-яким візерунком, який використовують в техніці філе. І ще, аналогічним чином можна в’язати щільний трикутник із стовпчиків з одним накидом. Не буду його спеціально показувати, начебто і так зрозуміло. Трикутник в цьому відео-уроці виходить рівностороннім, всі сторони в нього по довжині однакові, як не верти.

Урок №212: Рівнобедрений трикутник із сітки філе

Рівнобедрений трикутник із сітки філе

Трикутник такого типу можна сказати унікальний. Я зробила цей відео-урок спеціально для любителів косинок. Тільки подивіться, кути цього рівнобедреного трикутника рівні 45 градусам – саме те, що лікар прописав! Залишилося тільки підібрати візерунок для філейної сітки і вуаля – шедевр готовий! Порадуйте своїх діток до літа!

А це вже готова косиночка! Правда гарно?

Рівнобедрений трикутник із сітки філе - косинка

Урок №213: Трикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Мда, напевно так детально трикутники ще ніхто не розкладав по поличках. Ну хто ж знав, що їх так багато! І це – тільки найпростіші варіанти! У 210 відео-уроці ми розглядали схожий трикутний мотив, але зв’язаний він був тоді з стовпчиків без накиду. А це так сказати ледачий варіант трикутника із стовпчиків з одним накидом – його в’язати набагато швидше. В’яжеться він від основи. Цікаво, що краї у такого мотиву виходять досить рівні. Їх навіть можна не обв’язувати по краю, все одно вийде гарно. Ну а якщо вже обв’язати – то буде вищий клас!

Урок №214: Рівносторонній трикутник із стовпчиків без накиду

Рівносторонній трикутник із стовпчиків без накиду

Енциклопедія трикутників триває. Трикутники розмножуються із шаленою швидкістю, можна сказати на дріжджах. І цей в’язаний екземплярчик мотиву відноситься до виду членистоногих… Ой вибачте… “трикутних”, класу “рівносторонніх” і загону “зв’язаних із стовпчиків без накиду”. Одним словом – це дуже симпатичний, дуже щільний і дуже простий трикутник. А ось самі погляньте як легко він в’яжеться…

Урок №215: Трикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Трикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Мені вже скоро ночами почнуть снитися трикутники, так вони розмножуються швидко. Тим не менш, терпіння, скоро вже підійдемо до найцікавішого. А сьогодні вчимося в’язати ще один трикутник із стовпчиків з одним накидом. Як бачите він має дірочки, і якщо в’язати його з різнокольорових ниток, це буде виглядати просто круто! Всі трикутники легко складаються між собою, і з’єднавши їх разом, можна отримати чудове покривало або квітчастий плед. Тільки для цього потрібно нав’язати величезну кількість таких мотивів. А це не кожному під силу.

Урок №216: Рівнобедрений трикутник із стовпчиків без накиду

Рівнобедрений трикутник із стовпчиків без накиду

Гордо роздивляючись колекцію трикутних мотивів, я виявила в ній брак такого простого трикутника, як цей. І, не довго думаючи, зміркувала як його зв’язати. Тепер ви можете користуватися плодами моєї уяви, щоб зв’язати дуже щільну косинку (від комарів стане в нагоді) або ж пристосувати мотив абикуди в виробах. Та хіба мало куди! А мені чомусь спало на думку, що таким методом можна нав’язати ялинкових іграшок до Нового року. Якщо не дов’язати один з рядів до кінця, то вийде справжня ялинка! Ось сиджу і ламаю голову, показати як в’яжеться ялинка або не показати?

Урок №217: Рівнобедрений трикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Рівнобедрений трикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Ось і добігають кінця наші заняття з класичних трикутних мотивів. І завершує серію відео-уроків навіть не знаю точно як мені його обізвати … рівнобедрений трикутник із стовпчиків з одним накидом. В’язати такий трикутний мотив має сенс із залишків ниток різного кольору, тоді він буде квітчастий і веселенький. У однотонному вигляді він якось зовсім не виглядає.

Де використовувати цей мотив – я поки не скажу, нехай це буде сюрпризом. Як тільки зможу – похвалюся. А ось тільки скажу, що це найкорисніший з усіх трикутних мотивів! На цьому трикутна тематика закінчується. Розглядати детально варіанти складних мотивів ми зараз не будемо, так як на це може піти все життя.

Урок №218: Прямокутний мотив із стовпчиків без накиду

Прямокутний мотив із стовпчиків без накиду

Ось здавалося б, нічого немає простіше, ніж зв’язати прямокутник. Набрав ланцюжок з повітряних петель і в’яжи собі далі так, як потрібно. Однак у деяких випадках життя все таки краще зв’язати його по-іншому, наприклад, при в’язанні тапочок або пінеток використовується підхід який принципово відрізняється. Тоді ланцюжок з повітряних петель обв’язується з двох сторін. Як я це роблю можна подивитися в новому відео-уроці. Ах да, забула сказати, ще можна використовувати цей спосіб при в’язанні всіляких іграшок. Справа в тому, що до такого мотиву дуже зручно прив’язати потім щось інше, адже в’яжеться він по спіралі.

Урок №219: Прямокутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Прямокутний мотив із стовпчиків з одним накидом

А цей варіант в’язання прямокутного мотиву – для самих ледачих в’язальниць, а якщо точніше, для тих, хто цінує свій час! Тому що в’язати такий прямокутник в два рази швидше ніж попередній, і результатом я особисто залишилася задоволена. Він також застосовується при в’язанні тапочок і пінеток, адже краї прямокутника виходять трохи округленими, і саме головне, можна без обриву нитки продовжити в’язання далі.

Урок №220: П’ятикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

П'ятикутний мотив із стовпчиків з одним накидом

Якщо схем трикутних, чотирикутних, круглих і шестикутних мотивів існує безліч, то п’ятикутників вдень з вогнем не знайти. А пояснюється все дуже просто. Квадратики і трикутнички легко з’єднуються між собою, утворюючи одну площину, шестикутники перетворюються на бджолині соти, і непогано виглядають як одне ціле. Кола кое як складаються на площині з зазорами, але виглядають симетрично. А ось п’ятикутник з’єднати красиво не виходить – як не крути, а скопище п’ятикутників перетвориться на футбольний м’яч! Ось чому він такий раритетний! І все ж давайте розглянемо один такий п’ятикутник для загальної колекції.

Дивіться наступні уроки в’язання 221-230 гачком тут.