Дивіться попередні уроки в’язання 191-200 гачком тут.

Урок №201: Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом – 3 спосіб

Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом - 3 спосіб

А в цьому відео-уроці в’язання гачком для початківців можна не тільки навчитися в’язати квадратний мотив з дірявими кутами, але ще й потренуватися читати схему, яку я тут заради експерименту намалювала. Як не дивно звучить, для мене намалювати схему набагато важче, ніж зробити такий ось відео-урок. Тому задоволення це досить рідкісне.

Урок №202: Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом – 4 спосіб

Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом - 4 спосіб

Цей відео-урок з серії не цікавих уроків. Слава богу – він такий останній. А щоб зовсім не засумувати – анекдот.
Одна блондинка говорить своїй подружці блондинці:
– А ти знаєш, що для того, щоб зв’язати светр, потрібно аж три вівці!
– Та що ти кажеш! А я навіть не знала, що вони вміють в’язати…

Урок №203: Ірландський листочок з дірочками

Ірландський листочок з дірочками

Стандартний рельєфний ірландський листик ми вже проходили у відео-уроці в’язання гачком для початківців №182. А тепер розберемося як в’язати нестандарний листик, у якого є дірочки. Ми не будемо з’ясовувати звідки взялися ці дірочки, чи то шкідники лист поїли, то чи це така порода дерев – не так важливо. Все одно листик то гарний! Давайте краще сконцентруємося на в’язанні. У цьому листочку дірочки симетричні, але це зовсім не обов’язково, можна зробити і по-іншому, і розмір у дірок теж вибирається довільно.

Урок №204: Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом – 5 спосіб

Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом - 5 спосіб

А тепер переходимо до в’язання квадратиків більш складного фасону. Втім після перегляду цього відео-уроку стане зрозуміло, що складного там в загальному то мало. Зате яка краса виходить в тому випадку, якщо в’язати кожен новий ряд ниткою нового кольору! Ось погляньте які славні виходять чохли для табуреток! Очей не відірвати! До речі останні ряди в’яжуться просто по колу, без формування кутів. І це чудова ідея для того, щоб утилізувати залишки ниток. Адже у справжньої в’язальниці такого добра хоч відбавляй!

Чохли для табуреток

У даному уроці серія з трьох стовпчиків з одним накидом розділяється однієї повітряною петлею. Це робити не обов’язково. Можна не використовувати повітряної петлі зовсім – тоді квадрат буде більш щільним. А можна навпаки збільшити кількість повітряних петель і вийде дірявий квадратик. Це кому як подобається в залежності від обставин. Так як уроків по кожному окремому випадку не буде, обмежуся тільки згадкою.

Урок №205: Заміна нитки при в’язанні мотиву

Заміна нитки при в'язанні мотиву

Цей урок присвячений дуже важливій темі. Справа в тому, що при в’язанні різнокольорових мотивів доводиться в кожному ряду ховати кінці ниток. І це ціла проблема. Так от, щоб це було зробити легше, можна використовувати метод, про який я вже розповідала, тобто заховати кінець всередині повітряного ланцюжка. Звичайно цей спосіб підходить тільки для тих квадратиків, які в’яжуться із стовпчиків з одним або більше накидами, тоді кожен новий ряд починається з в’язання повітряного ланцюжка. Ось тут і з’являється можливість заховати кінчик нитки. Я навіть спробувала заховати відразу дві нитки в ланцюжок, і у мене це непогано вийшло. А робила я це тому, що в’язала квадратик двоколірний, і нитки чергувалися по черзі.

Урок №206: Як сховати кінці нитки при в’язанні мотиву – 2 спосіб

Є ще один спосіб, як заховати нитку при в’язанні кольорового мотиву у процесі в’язання, про який я поки не розповідала. Він стане в нагоді не у всіх випадках, а тільки в деяких. Таким способом нитка ховається тільки в тих візерунках, де нові стовпчики пров’язуються в кожну петельку. Наприклад, в найпростіших варіантах мотивів, таких як ЦЕЙ. І тепер ми легко зможемо їх зв’язати різнокольоровими!

Ну і звичайно всі інші більш прості способи приховування кінців нитки не відміняються. Я просто про них зараз не згадую.

Урок №207: Квадратний мотив, декорований піко

Квадратний мотив, декорований піко

Цей різновид квадратного мотиву відрізняється від найпопулярнішого квадрата тим, що в ньому з’явилося піко. І ось будь ласка подивіться на нього. Хто б міг подумати, що це два квадратики найближчі родичі! Всі подробиці як завжди у новому відео-уроці.

Урок №208: Рівносторонній трикутник

Рівносторонній трикутник

Існує кілька різних способів в’язання трикутників. Один такий замаскований спосіб я вже показувала, тому просто подивіться ще раз 197 урок. Того разу ми в’язали квадрат, а ось недов’язаний квадратик має вигляд трикутника. Тобто нам достатньо пров’язати половинку квадрата.

У новому відео-уроці я розповідаю і звичайно показую інший спосіб – як в’язати трикутний мотив стовпчиками з одним накидом. Трикутник виходить рівносторонній. З невеликих різнобарвних трикутників можна зв’язати дуже красиві килимки, пледи, накидки на крісла, а також будь-який одяг – це в кого на що вистачить терпіння і фантазії.

Урок №209: Рівнобедрений трикутник із стовпчиків з одним накидом

Рівнобедрений трикутник із стовпчиків з одним накидом

А ось ще один спосіб в’язання трикутного мотиву із стовпчиків з одним накидом. При цьому трикутник вийде рівнобедреним, це дуже нагадує косинку. Але в’язати косинку краще всеж по іншому. А цей метод стане в нагоді для в’язання невеликих мотивів. Треба сказати, що в’язати цей мотив можна по-різному. Якщо додати у центрі або по краю додаткові стовпчики – то можна злегка підкоригувати форму трикутника.

Урок №210: Рівносторонній трикутник з стовпчиків без накиду

І сьогодні на вечерю (а може бути на сніданок) подається мотив під назвою “рівносторонній трикутник з стовпчиків без накиду”. Це вже третій варіант в’язання трикутників. Точніше четвертий, так як про перший я згадувала лише мимохідь.

В’яжеться такий мотив від основи трикутника і потім убавляється в кожному другому ряду по краю 1 петля ліворуч і праворуч. Як би ми не старалися, край трикутного мотиву вийде не зовсім рівним, тому є сенс додатково обв’язати його стовпчиками без накиду. Цей спосіб в’язання трикутників дуже добре підходить і для маленьких і для великих мотивів. Наприклад, можна зв’язати так трусики для бікіні.

Дивіться наступні уроки в’язання 211-220 гачком тут.