Дивіться попередні уроки в’язання 181-190 гачком тут.

Урок №191: Широке щільне стрічкове мереживо

Широке щільне стрічкове мереживо

Це стрічкове мереживо відрізняється від інших стрічок тим, що воно більш щільне і широке. Щоб зв’язати його наберіть шість повітряних петель, і потім пров’яжіть п’ять стовпчиків без накиду у кожну чергову петлю, в наступну петлю основи треба пров’язати три стовпчики без накиду. Потім в’яжемо петлю підйому, повертаємося і в’яжемо короткими рядами як я показую, до тих пір, поки стрічечка не стане потрібної довжини. 

Урок №192: Стрічкове мереживо – 6

Стрічкове мереживо - 6

А ви помітили, що наші стрічечки стають все складніше і складніше? Скажу чесно, з цією я просто замучилась, так важко було її зв’язати правильно! Зате тепер всім буде легко і просто її освоїти. Така стрічка стане в нагоді для того, щоб зв’язати з неї пояс або аксесуар для волосся. Так, так сюди не вистачає тільки додати в’язану трояндочку і подарунок для модниці готовий!

Урок №193: Стрічкове мереживо – 7

Стрічкове мереживо - 7

Ну ось ми і підійшли до останньої стрічечці із серії самих найпростіших варіантів в’язання стрічкового мережива. Кому як, а особисто мені вона дуже сподобалася. Ця стрічка неширока, тим не менш поясочек з неї може вийти вельми витонченим.
З нею мені теж довелося помучитися, щоб зобразити як в’яжеться початковий ряд стрічки, а всі інші в’яжуться однаково і без проблем. Краще не буду втомлювати словесними описами, коли це все можна подивитися в новому відео-уроці в’язання гачком для початківців. Варто лише натиснути на кнопочку!

Урок №194: Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду – 1 спосіб

 Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду - 1 спосіб

На прохання трудящих сьогодні в новому відео-уроці в’язання гачком починається тема в’язання мотивів. І для початку я покажу як в’язати найпростіші мотиви у вигляді квадратика. Ні, брешу, самий простий мотив я показувати не буду, тому як і так зрозуміло, що якщо зв’язати зразок з краями одного розміру, то ось і готовий квадратний мотив. Тому відразу ускладнимо завдання і будемо в’язати квадратик від центру, приблизно також як ми вже в’язали коло. Ееее … тільки коло у нас буде кутасте!

Цей сорт квадратиків в’яжеться стовпчиками без накиду. Можна звичайно в’язати і обривками різних кольорових ниток, тоді квадратик вийде веселим – смугастеньким. Як Пеппі Довга панчоха!

Урок №195: Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду – 2 спосіб

Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду - 2 спосіб

Квадратоманія набирає обертів! Зараз у нас квадрат як дві краплі води схожий на попередній. Різниця всього в одній маленькій повітряній петельці, настільки незначною, що її на зображенні в упор не видно. Тим не менш, при в’язанні величезної кількості квадратиків, або одного величезного квадратіща … наприклад, якщо пекучо хочеться подарувати коханій мамі власноруч зв’язану квадратісту хустку, можна заощадити один, а може і два моточків ниток.

Урок №196: Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду – 3 спосіб

В’язання квадратного мотиву можливо не тільки від центру, є й інші хитрі способи. І сьогодні буде наступний. При цьому ми будемо в’язати мотив з кута, прибавляючи по центру кожного ряду 2 додаткових стовпчика без накиду. Що з цього вийшло видно на зображенні. А якщо такий квадрат в’язати нитками різних кольорів – вийдуть веселі Г-подібні смужки.

Урок №197: Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду – 4 спосіб

Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду - 4 спосіб

Ну що ж, концерт за заявками трудящих триває. І хоч мені не дуже подобається в’язати квадратики, і вже зовсім не подобається коли на відео з квадратиками рекламують похоронні приналежності, але як говориться – стерпиться злюбиться.

І ось, в процесі роботи над квадратною темою, у мене навіть почали з’являтися якісь теплі почуття до скривджених увагою квадратиків.

А цей спосіб в’язання квадратиків особливий – він дозволяє вив’язати діагональні смужки. Уявіть собі як буде цікаво виглядати светр, з діагонально розташованими смугами, особливо якщо в якості модного акценту допустити парочку смужок з пухнастої нитки.

Крім того, це заняття може принести ще й користь в утилізації непотрібного в’язаного сміття. Наприклад, коли в будинку залежалися шматочки ниточок різного кольору, навіть маленькі уривки, їх можна пристосувати, щоб зв’язати таку квадратносмугасту прихваточку – дуже потрібна річ на кухні. Або ж невеликий слюнявчик в подарунок підростаючому, але ще сопливому поколінню.

Урок №198: Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду – 5 спосіб

Квадратний мотив зі стовпчиків без накиду - 5 спосіб

Цей варіант в’язання квадратного мотиву, вже п’ятий за рахунком зовсім небагато відрізняється від близького родича – 3 способу. Ну зовсім близького, такого ж як брат близнюк, от тільки родимки у них з різного боку.

Для початку слід пров’язати три повітряні петлі, а потім в наступних рядах по центру ряду робляться прибавлення наступним чином. У центральну петлю основи в’яжемо 1 стовпчик без накиду, 1 повітряну петлю і знову 1 стовпчик без накиду.

Урок №199: Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом – 1 варіант

Яка сьогодні похмура погода на дворі, скоріше скоріше поправляти настрій! Розповім-но я анекдот. Увага, приготувалися:
Проходить чемпіонат світу з в’язання серед бабусь:
– Бабуся з Росії зв’язала три мочалки і дві авоськи;
– Бабуся з України зв’язала пухнасті теплі шкарпетки з собачої шерсті;
– Бабуся з Голландії не змогла зв’язати і двох слів;
– А бабуся з Сомалі зв’язала всіх інших бабусь і зажадала викуп!

Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом - 1 варіант

А поки там бабусі розбираються між собою, ми тим часом продовжимо наші відео-уроки в’язання гачком для початківців. І ось уже в тунелі починає з’являтися світло. Залишилося зовсім трошки перетерпіти тему простих і нудних квадратних мотивів і почнеться дещо більш веселеньке. А на цьому відео-уроці ми вивчаємо як в’язати квадрат із стовпчиків з одним накидом. Способів в’язання таких мотивів теж вагон і маленький візок, і це найперший простий квадрат.

Урок №200: Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом – 2 варіант

 Квадратний мотив із стовпчиків з одним накидом - 2 варіант

Ну ось, потихеньку поманеньку рухаємося вперед. І це вже другий спосіб в’язання квадрата із стовпчиків з одним накидом. Тут найважливіше вловити яким чином в’яжеться кут квадрата, а вже все інше просто.

Дивіться наступні уроки в’язання 201-210 гачком тут.