Дивіться попередні уроки в’язання 161-170 гачком тут.

Урок №171: Шнурок на двох нитках

Шнурок на двох нитках

На цьому відео-уроці ми вивчимо дуже рідкісний шнурок. Він тоненький, і в’яжеться майже також, як ланцюжок з повітряних петель. Тільки в’яжеться він дуже дивно. Не з однієї, а відразу з двох ниток, причому в’яжуться петельки поперемінно. Отже вистава починається! Як робиться такий диво-шнур ви зараз дізнаєтесь!

Урок №172: Двоколірний шнур

Двоколірний шнур

Двоколірний шнурок, який ми починаємо в’язати, це ніщо інше, як ланцюжок з повітряних петель. Ось тільки в’яжеться такий ланцюжок не з однієї, а з двох ниточок, поперемінно їх змінюючи. Якщо використовувати ниточки різного кольору, шнурок вийде дуже веселий. Модницям на заздрість. Хоч бери і черевики таким зашнуровуй!

Урок №173: Шнур двома гачками

Шнур двома гачками

Сьогодні сюрприз чекає не тільки початківців, але й досвідчених в’язальниць. І якщо на минулому відео-уроці ми навчилися в’язати повітряний ланцюжок з двох ниток, цей повітряний ланцюжок буде зв’язаний з однієї нитки, але вже двома гачками послідовно змінюючи їх між собою. Такий же самий спосіб в’язання використовується в промисловості при в’язанні шкарпеток. Там гачечків ціла безліч. Ну а у нас рук не так багато, тому обмежимося лише двома гачками.

Урок №174: Коло із стовпчиків з одним накидом

Коло із стовпчиків з одним накидом

Як то раз ми вже вчилися в’язати коло, але в той раз коло було із стовпчиків без накиду, тому в’язати його було дуже втомливо. Щоб справа пішла швидше, можна в’язати таке ж коло із стовпчиків з одним накидом. І для цього необхідно знати одну тонкість. А саме таку – в кожному новому ряду слід призвати на строкову службу по 12 новобранців, додаткових петельок.

Урок №175: Ланцюжок шишечки – 2 варіант

Ланцюжок шишечки - 2 варіант

Це ще один варіант в’язання декоративного ланцюжка “Шишечки“. Один із способів ми вже пройшли в уроці № 49. Шишечки можуть бути не тільки звичайні, із стовпчиків з одним накидом, а й з породистих сортів, з стовпчиків з двома накидами.

Урок №176: Ланцюжок шишечки – 3 варіант

Ланцюжок шишечки - 3 варіант

Є ще один спосіб урізноманітнити декоративний ланцюжок “Шишечки” – на цей раз будемо розташовувати опуклості набагато рідше. У цьому відео-уроці шишечки в’яжуться через шість повітряних петель, проте їх можна розташовувати і через більшу кількість петель. А для екзотики навіть на різній відстані хаотично.

Урок №177: Піко маленька монетка

Піко маленька монетка

В’яжеться така монетка дуже просто, але з хитринкою. А вся проблема в тому, що монетки крутяться, і от щоб вони були рівненькими і слухняними потрібно правильно їх зв’язати. Втім я не буду зараз розповідати як це робиться, весь процес можна побачити в новому відео-уроці в’язання. Вийдуть, як я вже сказала, монетки дуже маленькі.

Урок №178: Діагональна сіточка

Діагональна сіточка

У колекції сіточок поповнення! На цьому відео-уроці ми навчимося в’язати діагональну сіточку. В’яжеться вона дуже просто, не дивлячись на те що виглядає трохи хитромудро. Для цього спочатку пров’язуємо ланцюжок з повітряних петель і починаємо в’язати методом недов’язаних до кінця стовпчиків в поєднанні з повітряними ланцюжками. При в’язанні другого ряду існує одна тонкість, без якої сіточка не буде симпатичною, тому дивіться дуже уважно.

Урок №179: Петелька для гудзика – 1 варіант

Петелька для гудзика - 1 варіант

У новому відео-уроці я покажу як зв’язати петельку для гудзика. Адже це дуже важливий елемент при в’язанні моделей одягу. У найпростішому вигляді петельку можна зв’язати зі звичайного повітряного ланцюжка, але в нашому випадку вона буде щільніше.

Причому зв’язати цю петельку можна по-різному. Якщо нам потрібно розташувати її в горизонтальному положенні, то суворо дотримуйтеся того, що я показую. А якщо петельку потрібно зробити вертикально, тоді в’язання відбувається з невеликим нюансом. Край кофтинки, де планується застібка, обв’язуємо одним або двома рядами стовпчиків без накиду, а вже потім в’яжемо так, як я показую. Ось чому на зображенні показані 2 положення петельок – один горизонтальний, а інший вертикальний.

Урок №180: Петелька для гудзика – 2 варіант

Петелька для гудзика - 2 варіант

Новий спосіб в’язання петельки для гудзика тільки трохи відрізняється від попереднього способу. Тепер край обв’язується рачім кроком. Цей варіант в’язання хороший тим, що обробка буде прикрашати не тільки петельки, а й весь край. Виграють всі! Використовувати такий спосіб можна тільки для вертикальних петельок, а для горизонтальних не вийде. При цьому край роботи обв’язується спочатку одним або двома рядами стовпчиків без накиду, і тільки потім в’яжуться петельки.

Дивіться наступні уроки в’язання 181-190 гачком тут.