Пелерина з рельєфним візерункомЦю пелерину, без жодного перебільшення, можна вважати самим модним силуетом сезону. Варіант відкритого, без застібки, пальто Хейл в’яжеться одним шматком, починаючи з нижнього краю, в широку резинку. У всьому виробі використовується три види в’язання. Смужки на поличці і горловина в’яжуться “перловою” в’язкою, а “манжети” на рукавах-прорізах – панчішною.

Розміри:

Small to Large, Х-Large to 2X. На фотографії показана модель розміру Small to Large.

  • Обхват грудей (у застебнутому вигляді) 53,5 (61,5) “/ 136 (156) см
  • Довжина 30,5 (33,5) “/ 77,5 (85) см

Примітка: завдяки вільному крою, даний виріб підійде практично для будь-якої фігури.

Матеріали:

  • 8 (10) мотків по 3,5 oz/100 г (довжина кожного ок. 45 ярдов/41 м) пряжі Gedifra/Westminster Fibers, Inc Highland Alpaca (альпака/шерсть) бузкового кольору (#2905)
  • Кругові спиці номер 19 (15 мм), довжиною 60 “/150 см, АБО ДІАМЕТРУ ЯКИЙ ДОЗВОЛИТЬ ПРАВИЛЬНО ЗВ’ЯЗАТИ ЗРАЗОК
  • Набір (4) панчішних спиць номер 19 (15 мм)

Середня щільність в’язання:

8 п. і 10 р. = 4″/10 см рельєфним візерунком спицями номер 19 (15 мм). Обов’язково зв’яжіть зразок.

Рельєфний візерунок.
(Число петель кратно 4. Плюс 3 п.)

1-й ряд (ВС) 2 л.п., * вЗрзм, пров’язати л.п. за передню, задню і передню стінку з л.п., повторювати від * до останніх 2 п., закінчити 2 л.п.

2-й і 4-й ряди – всі петлі в’язати, виворітними.

3-й ряд (ВС) 2 л.п., * пров’язати л.п. за передню, задню і передню стінку наст.п. (3 п.  з  1-ої), повторювати від * до останніх 2 п., закінчити 2 л.п.

Примітка: після закінчення кожного 1-го р. візерунка в ряду буде на 2 п. менше. Після закінчення кожного 3-го ряду візерунка, буде на 2 п. більше, потім нормальна кількість петель. Для отримання візерунка повторювати 1-4-й р.

Основна деталь.

На кругові спиці набрати 90 (106) п. В’язати прямо. Зв’язати 5,5″/14, резинкою 2×2, рівномірно прибавити 5 п. в останньому лицьовому ряду – 95 (111) п. В’язати рельєфним візерунком. На відстані 12″/30,5 см від початку роботи закінчити 4-м р. візерунка.

Формування пройми.

Наст. ряд (1-й р. візерунку – ВС). Пров’язати 10 (14) п. планки лівої полички, підв’язати другий клубок і пров’язати 75 (83) п. другої половини лівої полички, спинки та першої частини правої полички, підв’язати третій клубок , дов’язати до кінця планки правої полички.

Наст. ряд (ЛС). В’язати виворітними до останньої п. першої ділянки, прибавити 1 п. (для кромки); в наст. ділянці прибавити 1 п. (для кромки), в’язати п. виворітними до останньої п. центральної ділянки, прибавити 1 п. (для кромки); в останній ділянці, прибавити 1 п. (для кромки), в’язати виворітними до кінця. Продовжити, в’язати, кожну ділянку від окремого клубка (можна в’язати їх одночасно або по черзі) 6 (7,5)”/15,5 см (19) см, по краю пройм пров’язувати по 1 л.п. для кромки, закінчити 3-м р. візерунка.

З’єднувальний ряд (ЛС) 9 в.п. (13), в3рзм, в’язати, до останніх 2 п. центральної планки, вЗрзм, в’язати, виворітними до кінця ряду – 95 (111) п. Відрізати, зайві клубки і зв’язати, ще 6,5 “/16,5 см на всіх петлях, закінчити 4-м р. візерунка.

Виконання горловини

1-й ряд убавок (ВС) 2 л.п., [убавити 1 п. протяжкою] двічі, в’язати до останніх 6 п., [л2рзм] двічі, 2 л.п. – 89 (105) п. пров’язати 1 р. виворітними.

2-й ряд убавок * 2 л.п. [убавити 1 п. протяжкою] двічі, в2рзм, в’язати до останніх 8 п., в2рзм, [л2рзм] двічі, 2 л.п. – 85 (101) п. пров’язати 1 р. виворітними. Повторити останні 2 ряду 3 рази, потім повторити 2-й ряд убавок один раз – 69 (85) п.

Наст. ряд (убавки) (ЛС) 2 в.п., [в2рзм] двічі, в’язати, виворітними до останніх 6 п., [в2рзм] двічі, 2 в.п. – 65 (81) п.

Наст. ряд убавок 2 л.п., [збавити 1 п. протяжкою] двічі, в’язати до останніх 7 п., 1 л.п., [л2рзм] двічі, 2 л.п. – 59 (75) п.

Наст. ряд (убавки) 2 в.п., [в2рзм] двічі, в2рзм, в’язати виворітними до останніх б п., [в2рзм] двічі, 2 в.п.-55 (71) п.

Наст. ряд убавок 2 л.п., [збавити 1 п. протяжкою] двічі, в’язати до останніх 8 п., 2 л.п., [л2рзм] двічі, 2 Л.П, – 49 (65) п. Тільки для розміру X-Large-2X, повторити останні 4 р. ще раз – (55) п. Закрити решта 49 (55) п. як виворотні.

Обробка горловини.
Повернути роботу лицьовою стороною вгору, на кругові спиці набрати і пров’язати лицьовими 133 (141) п., почати від нижнього краю правої полички, потім по краю полички, горловини спинки і краю лівої полички.

1-й ряд (ЛС) * 1 л.п., 1 в.п., але повторювати “від * до кінця ряду, закінчити 1 л.п. Для отримання перлинового візерунка повторювати 1-й р. Зв’язати 6″/15 см. Закрити петлі за малюнком.

Обробка пройм.

Повернути роботу лицьовою стороною вгору, рівномірно набрати уздовж краю кожної пройми 24 (30) п. і пров’язати лицьовими. В’язати лицьовою гладдю 2″/5 см. Закрити всі петлі дуже вільно.

викрійка Пелерина з рельєфним візерунком

Пелерина з рельєфним візерунком

За матеріалами:

VogueKnitting 2009 VK №1(3) Зима