Цей урок я зробила на прохання трудящих. Для починаючих в’язати гачком часто буває не зрозуміло як оформляється пройма виробу. Адже треба додати йому певну форму. А це вже процес творчий, і щоб все вийшло як треба, мало знати як в’яжеться візерунок, треба знати як в’яжуться інші петлі. 

Убавити або прибавити петлі в ряду дуже просто, а от як зробити так, щоб в’язання відбувалося під кутом? В цьому випадку принцип простий – використовуються стовпчики різної висоти. Ну, наприклад, з трьома накидами, з двома, з одним, без накиду, напівстовпчик. Якщо їх в’язати по-черзі один за іншим, то можна зробити скіс. Ось і вийде пройма потрібної форми. Як я це роблю можна побачити на відео на простому прикладі.

Звичайно в житті все може відбуватися по-іншому. Адже візерунки різні, треба до них пристосовуватися. Тому єдиних стандартів немає і не буде. У деяких складних випадках взагалі не виходить зробити гарний скіс, тоді можна не робити пройму зовсім або ж зробити її спрощеної форми – прямокутну, наприклад. Тоді рукав теж слід в’язати під прямим кутом. Трикотажні вироби дуже добре тягнуться і цей “дефект” буде непомітний.

Джерело:
Начинаем вязать крючком