Минулого разу ми навчилися оформляти пройму кофтинки, а сьогодні завдання буде трохи складніше. Тепер треба зв’язати горловину виробу. Для цього обов’язково потрібна викрійка. Втім для спрощення завдання замість викрійки можна взяти якусь ношену кофточку, розмір якої в точності збігатиметься з обновкою. 

Від минулого уроку в’язання цей відрізняється тільки одним. Горловина в’яжеться в два прийоми. Спочатку пров’язуємо одну половинку, потім обриваємо нитку і в’яжемо другу половинку горловини. Ось загалом і всі премудрості.

Все таки загляньте на попередній урок, щоб нічого не переплутати.

Ну а якщо треба пров’язати якісь ще складніші конфігурації, я думаю, що тепер ми вже такі досвідчені, що і це не важко зробити. Просто прикладаємо в’язання частіше до викрійці і підбираємо висоту стовпчиків так, щоб в нашу викрійку точно вписатися. Тут вже не до візерунка, головне форму витримати.

А всілякі приталювання в’яжуться простіше не куди, за допомогою прибавлення і убавлення петель. Тут вже треба дивитися як красивіше виглядає – або по краю робити убавлення або в якомусь іншому місці.

Подивіться для освіження пам’яті урок 5 по убавленню і урок 4 по прибавленню петель.

Джерело:
Начинаем вязать крючком