• коло близько 20 см
  • довжина 21.5 см без манжети

Щільність в’язання: 24 п х 24 р = 10 х 10 см жаккардом

Вам знадобиться:

  • будь-яка пряжа середньої товщини (шерсть, альпака)
  • панчішні спиці 3.5 мм

Позначення:

  • МС – основний колір
  • СС – додатковий колір

Опис роботи.

1. Набрати 48 п кольором СС.

2. Перейти на МС (ви можете обірвати СС і приєднати її пізніше в міру необхідності, або протягнути вгору усередині манжети). З’єднати для в’язання по колу, 2 лиц, 2 вив до кінця ряду.

3. Якщо бажаєте, вставити маркер початку кола. Продовжити резинкою 2×2 кольором МС як встановилося (2 лиц, 2 вив) до досягнення бажаної довжини манжети (приблизно 5 см)

4. В’язати 1 коло – все лиц кольором МС.

5. В’язати ряд 1 схеми 1 і ряд 1 схеми 2, чергуючи МС і СС як зазначено. Повторити для рядів 2, 3 і т.д. до ряду 18, або до основи великого пальця.

6. Когда дійдете до петель великого пальця на схемі 2, обірвати і МС і СС, залишаючи досить довгі хвостики для Норвезькі рукавиці “Тоторо”закриття отворів пізніше. Пров’язати місце приєднання великого пальця контрастної викидною ниткою. (Зазвичай нитки не обривають, щоб уникнути зайвих кінців)

7. Повернутися до в’язання кольорами МС і СС за схемами 1 і 2 як зазвичай до ряду 51.  Помістити 18 п що залишаються на англійську шпильку.

8. Вивернути навиворіт рукавицю і рівномірно перерозподілити петлі на 2 спиці.

Закрити петлі методом 3-х спиць.

9. Забрати непридатну нитку великого пальця. Підняти отримані 18 п на спицю і в’язати 1 коло-все лиц кольором МС.

10. Вибрати, яку з схем 3 та 4 ви хочете на кожній рукавиці. Пров’язати ряд 1 відповідної схеми 3 і потім ряд 1 відповідної схеми 4 (або навпаки, залежно від того, який дизайн великого пальця ви хочете). Продовжити ряди 2, 3, і т.д. Обірвати нитку, протягнути нитку через останні 6 п і затягнути.

11. Сховати кінці ниток. Повторити для другої рукавиці, використовуючи відповідні схеми 2 – 4 для симетрії.

Норвезькі рукавиці “Тоторо” - позначення

Про Тоторо.

«Мій сусід Тоторо» – повнометражний аніме-фільм, створений японським мультиплікатором Хаяо Міядзакі в 1988 році.

О-Тоторо – охоронець лісу, дуже велике волохате істота сірого кольору.

Тоторо – не традиційний японський персонаж: його повністю придумав Міядзакі.

Тим не менш, для Тоторо дуже природно знаходиться місце в системі традиційних японських уявлень, серед нижчих природних божеств, духів-охоронців місцевості.

Вони є «сумішшю» кількох тварин: танукі (японська єнотовидна собака), кішки (гострі вуха і вирази морди) і сови («шеврони» на грудях і «ухаючі» звуки, які видають Тоторо, коли грають вночі на околицях).

Не вміє говорити, видає тільки грудні гарчали звуки.

Маленькі Тоторо – теж Тоторо.

Їх кличуть: Великий Тоторо (сірого кольору) – О-Тоторо. Середній-Тоторо (синього кольору) – Тю-Тоторо. Маленький Тоторо (білого кольору) – Тібі-Тоторо.

Норвезькі рукавиці “Тоторо”

Норвезькі рукавиці “Тоторо”

Норвезькі рукавиці “Тоторо”Норвезькі рукавиці “Тоторо”

Норвезькі рукавиці “Тоторо”