в'язання для новачківВ’язання як хобі.

Останнім часом в’язання стало дуже популярним. Це хобі не просто захоплює людей, але і приносить прибуток. Якщо раніше люди в’язали просто для себе, то зараз в моді в’язані речі, тобто, в’язання – це дуже практичне і прибуткова справа.

З першого погляду, нам здається, що в’язання – це дуже нудно. Але насправді, коли ви поринете в цей світ, ви зрозумієте, що під час в’язання ви не просто будете сидіти і переставляти спиці. Ви зможете навчитися концентруватися, а це не мало важливо! До того ж, у вас буде багато часу на різні роздуми.

В’язати можна як гачком, так і спицями. Спочатку потрібно навчитися в’язати спицями, а потім вже гачком. Чому так? Справа в тому, що в’язання гачком – це набагато важче, ніж в’язання спицями. Отже, легше спочатку вивчити більш легку техніку і вже потім приступати до складних.

Ви можете в’язати і при цьому використовувати найрізноманітніші візерунки. Для цього вам знадобляться схеми, які зараз можна придбати в будь-якому спеціальному магазині для в’язання. Природно, спочатку ви не зможете виконувати складні роботи і в’язати светри, кофти. Але зате, ви зможете в’язати і інші практичні веди для дому. Це може бути чохол для телефону або набір підставок під гаряче, прихватки і маленькі сумочки. Після того, як ви трохи удосконалите свої вміння, ви зможете в’язати і більш складні речі вже для гардероба.

Номери в’язальних спиць.

номери в'язальних спицьУ кожної в’язальної спиці, без винятку, є свій номер. Найчастіше він відповідає діаметру спиці в міліметрах, для прикладу: номер спиці 2, значить її діаметр дорівнює 2 мм, діаметр в’язальної спиці з номером 8 дорівнює 8 мм.

Спиці змінюються через товщини пряжі; діаметр вашої в’язальної спиці повинен бути в 2 рази перевищувати товщину вовняної нитки. Номер потрібної в’язальної спиці можна визначити наступним чином: скласти вовняну нитку удвічі і трохи скрутити – товщина в’язальної спиці, повинна бути рівна товщині скрученої нитки.

У кожної жінки, що займається в’язанням, згодом з’являється індивідуальна манера виконання цієї роботи – в’язати тугіше або ж слабше середньої щільності. Через це вам буде потрібно міняти номери спиць поступово. Важливо знати, що неправильно підібрані спиці зроблять ваш виріб занадто щільним, жорстким або ж, навпаки, занадто рідкісним.