Ніжно-рожева кофточкаНіжно-рожева кофточка для дівчинки зв’язана з бавовни, а всім відомо, що пряжа з бавовни має високу гігієнічність і відмінно пропускає повітря. Завдяки глибокому вирізу, цю кофтинку буде зовсім нескладно надягати навіть на примхливу дитину.

Вам буде потрібно:

  • 60 г мерсеризованної бавовни ніжно-рожевого кольору (400 м/100г)
  • трошки білої пряжі
  • гачок №2

Опис роботи.

Ніжно-рожева кофточка - викрійка

Спинка.

Зв’яжіть рожевою ниткою ланцюжок з 71 повітряної петлі і в’яжіть узором за схемою 1 (для цього візерунка число петель кратне 5 + 1). Кожен ряд починайте з позначених пов. петель підйому замість 1 петлі.

В’яжіть, повторюючи 1-й і 2-й ряд. Через 11 см залиште для пройм з обох сторін 2 рази по 5 петель (в роботі залишиться 51 петля). Через 8 см від початку пройм залиште для отримання вирізу горловини середні 29 петель і решту петель – по 11 для кожного плеча – в’яжіть далі роздільно до висоти 21 см від набірного краю, після чого закінчите в’язання спинки.

Перед.

Починайте в’язати аналогічно спинці, і пройми формуйте таким же чином. Але на деталі переду потрібно отримати більш глибокий виріз горловини, тому на висоті 16 см від набірного краю залиште середні 29 петель і далі в’яжіть по 11 петель кожного плеча роздільно, також до висоти 21 см від набірного краю.

Збірка.

Виконайте плечові шви і бокові. Тепер обв’яжіть нижній край кофточки мереживною каймою за схемою 2 круговими рядами, починаючи кожен круговий ряд 3 повітряними петлями підйому, а закінчувати – з’єднувальним стовпчиком в останню пов. петлю підйому. Зв’яжіть кайму з 1-го по 3-й ряд.

Краї пройм і виріз горловини обв’яжіть круговими рядами за схемою 3, починаючи ряд 1 повітряною п. підйому і закінчуючи з’єднувальним стовпчиком в цю повітряну петлю підйому.

Тепер для прикраси зв’яжіть рожевою ниткою 2 великих квітки за схемою 4 круговими рядами, починаючи 3 повітряними петлями і закінчуючи з’єднувальним стовпчиком в 1 повітряну петлю. А білою ниткою зв’яжіть 2 маленьких квітки за схемою 5 круговим рядом, починаючи з 1 пов. петлі  і закінчуйте з’єднувальним стовпчиком в цю повітряну петлю підйому.

Малі квіти нашийте на великі і пришийте їх до переду кофточки.

Ніжно-рожева кофточка - схема

Ніжно-рожева кофт.