Ніжне платтяНіжне плаття для дівчинки.

Розмір: 98/104

Для в’язання плаття вам буде потрібно:

  • 300г бежевої пряжі
  • 50г коричневої пряжі Lana Grossa «Organico» (100% бавовна, 90м/50г)
  • спиці 3.5 і 4
  • спиці на жилці №4 довжиною 80 і 40 см
  • гачок №4

Візерунки для в’язання сукні.

Резинка з ажуром: в’язати за схемами А, В і С. Букви поруч з числами, що позначають кількість р., вказують на колір, яким в’яжеться даний ряд: А – коричневий, В – бежевий. Подвійні стрілки вказують на середину рапорту.

В’язати перед та спинку по схемі А, починаючи з 2 п. перед стрілкою а, постійно повторювати рапорт на 22 п. між стрілками а й b та завершувати ряд петлями після стрілки b. В’яжемо з 1-го по 31-й ряд. На схемі В показаний рукав в повну ширину. В’яжемо з 1-го по 47-й ряд. На схемі С показані убавляння над середніми 29п. переду і спинки.

Щільність в’язання:

  • лицева гладь спицями:  №3.5, 20 петель і 29 рядів = 10 х 10 см;
  • резинка з ажуром спицями №4: 20 петель і 24 рядів = 10 х 10 см;

Опис роботи.

Спинка.

Набрати коричневим кольором на спиці №3.5 хрестоподібним набором подвійною ниткою 82 п. і в’язати для планки 1 вив. р. вив. п. Потім в’язати бежевим кольором лиц. гладдю.

У 69-му р. або 24 см від планки, виконати 5 складок. Для цього в’язати після кром. 9 лиц., * Відкласти 3 п. на одну допоміжну спицю перед роботою, потім пров’язати по 1 п. зі допоміжної спиці з 1 п. на робочих спицях разом лиц., 8 лиц., від * повторити 2 раза і наступні 2 складки виконати симетрично, для цього відкласти 3 п. на допоміжну спицю за роботу = 67 п.

Починаючи зі наст. вив. р. в’язати спицями №4 коричневим кольором, в’язати всі петлі цього ряду вив. Далі в’язати резинкою з ажуром за схемою А. У 31-му р. = 13 см резинки з ажуром закрити для пройм з обох сторін по 4 п. і відкласти 59 п. які залишились.

Перед.

В’язати, як спинку. Для кишені набрати по лицьовій стороні бежевим кольором на спиці №4 по 23-му р. або 8 см від планки 21 п від 56-ї по 76-у п. У наст. вив. р. в’язати всі п. вив. і прибавити з обох сторін по 1 п. отримуємо 23 п.

Далі в’язати резинкою з ажуром за схемою А, починаючи з 9-го р. наст. чином: кром, 19 п. від стрілки с до d, кром. Після 30-го р. закрити всі п. по малюнку і обв’язати закритий край «Рачим кроком» .

Рукава.

Набрати коричневим кольором на спиці №4 хрестоподібним набором подвійною ниткою 47 п. і в’язати для планки 1 виворотній ряд вив. п. Потім в’язати по схемі В. На схемі показаний рукав в повну ширину. У 47-му р. або через 19,5 см з обох сторін закрити по 4 п. Одночасно убавити 8 п, як показано на схемі отримуємо 31 п. Відкласти петлі. Другий рукав в’яжемо симетрично.

Кругла кокетка.

Перекласти на довгі кругові спиці по черзі відкладені п. лівого рукава, переду, правого рукава і спинки всього 180 п. Замкнути п. в коло і продовжити резинку бежевим кольором. У наступному ряді виконати убавляння для реглана на переді і спинці наст. чином: після 1-й лиц. схрещеною, пров’язати 2 п. разом вив. і перед останньою лиц. схрещеною пров’язати 2 п. разом вив. Всього 4 п. в круговому ряді. Повторити такі ж убавляння в кожному 2-м круговому ряді 8 разів поки залишиться 144 п.

При необхідності перейти на коротші спиці. У 18-му круговому ряді або через 7,5 см від початку кокетки в’язати на середніх 29 п. переду і спинки по схемі С = 124 п. У наступному 2-м круговому р. постійно в’язати по 2 п. разом лиц. отримуємо 62 п. і в’язати для бейки 2 кругових ряди лиц. гладдю. Потім в’язати коричневим кольором 2 кругових ряди лиц. гладдю і закрити всі п.

Виконати всі шви.

Пришити бічні краї кишені.

нп 2нп 3