Кожна жінка заслуговує виглядати гарно, тому щороку з’являються нові тренди, які допомагають орієнтуватися в модних течіях. 2012 рік обіцяє нові цікаві моделі та незвичайні аксесуари. Головним трендом залишилося те, що модно бути «обв’язаним» з ніг до голови, але треба правильно вибрати речі.

Любителі в’язати можуть зрадіти, оскільки зараз, як ніколи, в моді в’язані вручну речі, тому можна вибирати узори для в’язання та сідати за спиці. Светри та плаття можуть бути яскравими, але головними кольорами 2012 року досі є чорний, білий, коричневий та сірий. Найбільш актуальним зараз є жакардове в’язання, яке може бути присутнім у всіх елементах одягу, починаючи з берету і закінчуючи гетрами. Важливо, що зараз фабричні речі повинні виглядати, як в’язані вручну, бо це головний тренд, який переходить з 2011 року, тому модниці повинні мати в своєму гардеробі якісь светри с оленями, сніжинками та іншими зимовими мотивами.

Також ввійшли в моду трохи модифіковані туніки, які мають широкі рукава, тому здалеку схожі на легкі манто. При цьому вони мають декольтовану горловину та комір хомут. Незвичайні дизайнерські рішення стосовно даного елемента одягу були по достоїнству оцінені на міланських подіумах. Але надзвичайним його роблять цікаві аксесуари. Головним чином це невелика в’язана сумочка в тон та гетри, які гарно виглядають під невеличкі міхові чобітки на шпильці. Також треба зауважити, що це класичний приклад мінімалізму в моді, тому в даному випадку можна забути про масивну біжутерію та шарфи. Якщо казати про колір та візерунки, то першість мають однотонні речі, виконані у світло-коричневих та сірих кольорах.

Якщо хочеться виглядати в новому році незвичайно та цікаво, то можна піддатися модному міланському експерименту, який ще не має великої популярності в Україні та Росії. Мова йде про в’язані власноруч шорти, сумки, гетри та накидки на рукава. Варто відзначити, що такі елементи гардеробу зараз не всі купляють, бо це щось нове, до чого люди ще не звиклі, але виглядають вони дуже привабливо, тому для модниць – це дуже потрібна річ, особливо, якщо більше подобаються яскраві речі. Більшість таких комплектів, які представлені в магазинах, виконані в червоних, жовтих та синіх кольорах, тому можна сміливо робити крок назустріч контрасту.

Сучасна мода в’язання демонструє різноманітні способи виділитися з натовпу, але далеко не всі вміють поратися з гачком та спицями. Тому треба вибирати речі, які подай нагадують виконані вручну, або замовляти якийсь елемент одягу у майстрів. Зазвичай вони вчасно та якісно виконують свою роботу. Також треба нагадати, що зараз мода трактує в усьому натуральність, тому не треба заощаджувати на матеріалах. Краще за все будуть виглядати в’язані речі з натуральної шерсті – кашемір, меринос.

Якщо раніше модниці не приділяли багато уваги в’язаному гардеробу, і навіть холодною зимою замість теплого светра носили тонкі блузи, то зараз все змінилося. І з в’язаних комплектів можна знайти не тільки шапку за шарфом. Але що б не говорила мода, треба обирати ті речі, які подобаються, бо тільки в них можна відчувати себе впевненою та красивою.

Gerda спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю