Модні в’язані гетриГетри – знову в моді, точніше сказати, вони зараз на піку популярності. Особливо красиво, на мій погляд, виглядають обтягуючі в’язані гетри, одягнені поверх чобітків. За рахунок невеликих прикрас навіть найпростіші гетри, такі як ці зв’язані простою резинкою, виглядатимуть щоразу оригінально і неповторно.

Нам буде потрібно:

  • пряжа чорного кольору Østlandsgarn (100% вовна, 50 гр/100 м.) – 150 гр.;
  • панчішні спиці №4;
  • гачок №3.

Опис.

Набрати 48 петель і в’язати по колу 100 рядів резинкою 2 на 2.

У наступному ряду перейти на в’язання порожнистою (двосторонньою) резинкою, при цьому додати 12 петель, пров’язуючи їх з протяжок через кожні 4 петлі.

Порада: у першому ряду порожнистої резинки пров’язуються тільки лицьові петлі, тому щоб прибавки були найменш помітні рекомендую розташовувати їх у місцях, де повинна бути виворітна петля. Наприклад, пров’язати 1 лицьову петлю, 1 виворітну зняти не пров’язуючи (нитка перед петлею), 1 лицьову петлю, далі з протяжки, перекрутивши, сформувати петлю і одягнути її на праву спицю (в наступному ряду ця петля буде пров’язана як виворітна). Потім пров’язати 1 лицьову, 1 зняти, 1 лицьову, 1 зняти, 1 лицьову і знову зробити прибавку із протяжки. Чергувати прибавки через 3 та 5 петель до кінця ряду.

Пров’язати порожнистою резинкою 12 рядів і закрити петлі за допомогою голки.

Нижній край гетр обв’язати за наступною схемою:

Модні в’язані гетри - схема

Модні в’язані гетри - позначення

Схема нижнього краю

  • 1 ряд – в кожну петлю в’язаного полотна пров’язати стовпчик без накиду;
  • 2 ряд – арочки з 3 повітряних петель, які приєднуються з’єднувальним стовпчиком через кожні 2 стовпчики попереднього ряду;
  • 3 ряд – пров’язати 4 стовпчика з 1 накидом в першу арочку, з’єднувальний стовпчик – в другу, 4 стовпчика з 1 накидом – в третю, потім знову з’єднувальний стовпчик і т.д.

Порада.

В’язані гетри можна носити по-різному: із спідницею і з брюками, з високими чобітьми або півчобітки, їх можна заправити всередину або одягнути поверх взуття, крім того, зараз дуже модно носити їх з туфлями на високих підборах або навіть з кедами.

Гетри, зв’язані з пряжі чорного кольору, підійдуть практично до будь-якого одягу і взуття, а за рахунок додаткових прикрас кожен раз можна створювати різний спосіб.

Ось декілька прикладів:

Можна прикрасити край в’язаних гетр стрічкою контрастного кольору, так щоб вона гармоніювала з кольором з елементами одягу та аксесуарами.

Модні в’язані гетри

Або, наприклад, прикрасити хутряною брошкою.

Модні в’язані гетри

Можна просто заправити їх всередину невисоких чобітків.

Модні в’язані гетри

Або носити злегка призборивши поверх чобітків.

Модні в’язані гетри

Джерело:

Наталья Грухина