• середній (великий) жіночі розміри
  • окружність 18 см
  • довжина 18 см

Щільність в’язання: 23 п х 36 р = 10 см лицьовою гладдю

Вам знадобиться:

  • 1 (2) мотка пряжі Dale of Norway Heilo (DK weight, 100 м / 50 г)
  • спиці 3.25 мм
  • 3 маркера

Візерунок Хвилямодифікована версія візерунка з книги “New Style of Heirloom Knitting”, Toshiyuki Shimada.

Схрещена резинка: * 1 вив, 1 лиц за задню стінку *

Права мітенка.

Мітенки “Хвиля”Манжета: набрати 46 (50) п, з’єднати і вставити маркер початку кола. Якщо використовуєте панчішні спиці, розподіліть петлі так: 23 (25) на спиці # 1, 12 (13) п на спиці # 2 і 11 (12) п на спиці # 3.

При використанні Magic Loop розділити петлі рівномірно між передньою і задньою спицями.

В’язати схрещеної резинкою 4 см. (Важливо: для середнього розміру розпочати з 1 вив; для великого розміру розпочати з 1 лиц за задню стінку)
Основна секція: в’язати лицьовою гладдю на 6 (7) п, почати ряд 1 схеми правій мітенки над наст. 11 п, в’язати лиц. гладдю над наст. 6 (7) п. В’язати лицьовою гладдю над наст. 23 (25) п. Це петлі долоні.

В’язати по візерунку як встановилося ще 16 кіл, закінчити рядом 3 схеми. [46 (50) п]

Клин великого пальця: продовжити по візерунку на 23 (25) п для тильної сторони, 3 лиц (4) п, вставити маркер, ml, 1 лиц, ml, вставити маркер, 19 лиц (20) п. Петлі між цими маркерами = петлі великого пальця.

В’язати 1 коло рівно. [48 (52) п.]

Продовжити по візерунку, прибав. 2 п як встановилося кожен 2-й ряд, до тих пір, поки не буде 15 (17) п між маркерами. У наст. колі зняти ці 15 (17) п на петлетримач. Набрати 3 п позаду великого пальця і ​​продовжити по візерунку близько 2.5 (2) см, закінчити рядом 10 схеми. [48 (52) п]

Перейти на схрещену резинку, в’язати 2.5 см (4 см). Закрити всі петлі по візерунку.

Великий палець: помістити 15 (17) п великого пальця на спиці, рівномірно розподілити на панчішні спиці, і з’єднати для в’язання по кругу, при цьому підняти 3 п. [18 (20) п]
В’язати лицьовою гладдю 4 кола, потім перейти на схрещену резинку – 3 кола. Закрити всі петлі по візерунку.

Ліва мітенка: в’язати як праву мітенку, але використовуючи схему лівої мітенки, до клину великого пальця.

Клин великого пальця лівої мітенки: продовжити по візерунку на 23 (25) п для тильного боку, 19 лиц (20) п, вставити маркер, ml, 1 лиц, ml, вставити маркер, 3 лиц (4) п. [48 (52 ) п]

Продовжити як для правої мітенки.

Сховати кінці ниток і заблокувати.

Мітенки “Хвиля” - схема

Мітенки “Хвиля”

Мітенки “Хвиля”

Мітенки “Хвиля”

Мітенки “Хвиля”