Щільність в’язання: приблизно 26 п х 30 р = 10 см – верт. щільність в’язання не дуже суттєва

Вам знадобиться:

  • трохи пряжі синього і 50 г зеленого кольору. На фото Patons Diploma Gold (55% шерсть, 25% акрил, 20% нейлон, 120м / 50 г);
  • набір панчішних спиць 3 мм

Для найкращого прилягання скорегуйте щільність в’язання так, щоб 36 п давали окружність зап’ястя мінус 0.5-1 см.

Опис роботи.

Набрати 36 п синьою ниткою, з’єднати для в’язання по кругу. В’язати 7 рядів-все лиц. Наст. ряд * 2 разом лиц, накид * до кінця кола. Потім в’язати 8 рядів – все лиц.

Перейти на зелену нитку, в’язати 10 рядів – все лиц. Почати ажурний візерунок на перших 17 п кола, (кожен 2-й ряд – лиц).

Мітенки “Дзвіночки”Після 26 кіл почати великий палець: у наст. колі: в’язати ряд 9 візерунка, 2 лиц, прибавити 1, вив, лиц до кінця кола.

В’язати лицьовими наст. коло, але вив. в’язати виворітною.

В’язати ряд 11 візерунка, 3 лиц, прибавити 1, вив, лиц до кінця кола.

В’язати лицьовими наст. коло, але вив. в’язати виворітною знову.

Продовжити аналогічним чином поки не буде прибавлено 10 п, (тобто 19 п на другій спиці), 26 +20 = 46 рядів пров’язано.

Закінчити парним кругом. Перевести додатк. петлі на петлетримач, разом з петлями з обох сторін (тобто включаючи виворітну петлю), повинно бути 12 п на петлетримачі.

В’язати по візерунку 17 п, лиц, потім набрати 6 п позаду петель великого пальця, і продовжити коло.

Наст. коло – 17 п по візерунку, решта п – лиц.

Наст. коло – 17 п по візерунку, 1 лиц, пров’язати 2 рзм лиц протяжкою 19-ту і 20-ту петлі разом, 2 лиц, пров’язати лиц 23-тю і 24-ту п разом.

Наст. коло – 17 п по візерунку, решта п – лиц.

Наст. коло – 17 п по візерунку, 1 лиц, пров’язати 2 рзм лиц протяжкою 19-ту і 20-ту петлі разом, і пров’язати лиц 21-ту і 22-ту п разом.

У вас знову повинно вийти всього 36 п.

Продовжити по візерунку, закінчити 3 раппорта.

Мітенки “Дзвіночки”В’язати 10 кіл – все лиц. Перейти на синю нитку, в’язати 5 рядів – все лиц, наст. коло * 2 разом лиц, накид * до кінця кола.

В’язати 4 кола – все лиц, закрити петлі (настільки вільно наскільки можливо).

Великий палець.

Приєднати зелену нитку, підняти петлі всередині великого пальця: набрані 6 петель і по 1 п з обох сторін. Пров’язати петлі на петлетримачі (12 +6 +2 = 20 п). В’язати по колу. У першому колі пров’язати разом лиц 2 підняті петлі з обох сторін (убавити 1 п зліва і 1 п праворуч). Це закриє отвори.

Тепер у нас 18 п по колу. Продовжити в’язання зеленою ниткою 8 кіл. Перейти на синю нитку, в’язати 5 рядів – все лиц, наст. коло * 2 разом лиц, накид * до кінця кола. В’язати Мітенки “Дзвіночки”4 кола – все лиц, закрити петлі (настільки вільно наскільки можливо).

Завершення роботи.

Відігнути краї з піко на виворітну сторону і пришити. Сховати кінці ниток.

Другу мітенку в’язати дзеркально.

Це значить, великий палець повинен бути з іншого боку від ажурній шпальти:

В’язати ряд 9 візерунка, 16 лиц, 1 вив, прибавити 1, 2 лиц.

В’язати лицьовими наст. коло, але вив. в’язати виворітною.

В’язати ряд 11 візерунка, 16 лиц, 1 вив, прибавити 1, лиц до кінця кола.

В’язати лицьовими наст. коло, але вив. в’язати виворітною знову.

І так далі в’язати аналогічно першій мітенці.

Ажурний візерунок.

Мітенки “Дзвіночки” - схема
| = лиц, – = вив, о = накид, / = 2 разом лиц, \ = 2 разом лиц протяжкою

Мітенки “Дзвіночки”

 Мітенки “Дзвіночки”