Мітенки "Діва-Либідь"Розмір:

  • жіночий L
  • довжина близько 19 см
  • окружність 18 см

Щільність в’язання: 32 п = 10 см

Вам знадобиться:

  • 165 м пряжі Knit Picks Shadow (100% меринос, 400 м / 50 г)
  • спиці 2.75 мм

Ажурна панель робить мітенки дуже еластичними. Для зменшення розміру мітенки можна взяти спиці меншого розміру.

tw2r = в’язати 2 п разом лиц, залишити петлі на лівій спиці, в’язати лиц першу петлю і скинути обидві петлі зі спиці.

M1 = M1L = прибавити 1 петлю з схрещеної протяжки між двома сусідніми петлями з нахилом вліво

M1R = прибавити 1 петлю з схрещеної протяжки між двома сусідніми петлями з нахилом вправо

Опис роботи.

Опис дано для magic loop або двох пар кругових спиць, але може бути адаптоване для панчішних спиць.

Права мітенка.

Манжета: набрати 60 п, розподілити 30/30 п для magic loop, 30/15/15 для панчішних спиць. З’єднати для в’язання по кругу, і в’язати Спіральну резинку.

Спіральна резинка:

Коло 1 і 3: * 1 вив, 4 лиц, 1 вив * повторювати від *.

Коло 2: * 1 вив, tw2r 2 рази, 1 вив * повторювати від *.

Коло 4: * 1 вив, 1 лиц, tw2r, 1 лиц, 1 вив * повторювати від *.

Повторювати ці 4 кола 5 см.

Почати візерунок Лебедині крила (див. схему нижче), пров’язати перші 4 п кола, потім в’язати ажурну вставку 23 п, потім в’язати залишок кола лицьовою гладдю. Корисно вкласти маркери перед ажурною панеллю і після неї. В’язати 2 раппорта схеми, або до досягнення бажаної довжини, потім почати клин.

Клин:

Продовжуйте в’язати ажурну панель як встановилося, одночасно формуйте клин великого пальця.

Наст. коло: 4 лиц, в’язати ажурну панель, 4 лиц, вставити маркер, m1R, 1 лиц, m1L, вставити маркер, в’язати решту петель. [3 п великого пальця між маркерами]

В’язати 3 кола: ажурну панель – по візерунку, інші петлі – гладдю.

Додаткове коло: в’язати ажурну панель як встановилося, лиц до першого маркера, зняти маркер, m1R, в’язати до наступного маркера, m1L, зняти маркер.

В’язати до кінця кола. [5 п великого пальця між маркерами]

Повторити останні 4 кола ще 7 разів, прибавляючи 2 п кожне четверте коло.

У вас буде 19 п між маркерами. Після завершення останнього прибавочного кола виконати 1 коло наст. чином:

Наст. коло: в’язати до 1 п перед першим маркером, зняти 19 п на бросову нитку, набрати 1 п, в’язати лиц решту петель.

Ви можете прибрати маркери після цього.

Верх мітенки:

Наст. ряд повинен бути рядом 3 схеми. Продовжити в’язання по колу до кінця схеми, пров’язуючи ажурну панель як встановилося.

В’язати 1 коло – все лиц на всіх п, потім почати верхню резинку.

Верхня резинка: * 2 лиц, 2 вив * повторювати від * (60 п)

Продовжити верхню резинку до досягнення 1.2 см або бажаної довжини. Вільно закрити петлі.

Великий палець:

Повернути п великого пальця на спиці. Підняти 5 п в проміжку = всього 24 п.

Розподілити п рівномірно на спицях, приєднати нову нитку і в’язати лицьовою гладдю 3 кола.

Наст. коло: почати верхню резинку як для верху рукавиці, і в’язати резинкою 3 кола. Вільно закрити петлі.

Сховати кінці, заблокувати.

Ліва мітенка: в’язати як праву мітенку до початку клину. Покладіть перший маркер за 1 п перед кінцем кола, і далі слідувати інструкції для правої мітенки.

Мітенки “Діва-Либідь”Мітенки “Діва-Либідь”Мітенки “Діва-Либідь”Мітенки “Діва-Либідь”

 Мітенки “Діва-Либідь”Мітенки “Діва-Либідь”

За матеріалом: