Манишка для дитини замість шарфаЗ приходом осені та зими батьки на прогулянку одягають дітей в теплі речі: шапки, шарфи, куртки. Але активної і рухомої дитині шарф може принести незручності. Крім того, його потрібно постійно поправляти, щоб горло було щільно закрито.

Уникнути всіх незручностей, пов’язаних з носінням дитиною шарфа, допоможе манишка. Манишка тепла і щільно прилягає до горла, але її не потрібно постійно поправляти і зав’язувати, як шарф. Вона одягається через голову на горло дитини. Манишка не задирається, не тисне на горло. Її легко може зв’язати кожен охочий як на дитину, так і на дорослу людину. 

Для в’язання манишки на дитину одного-двох років потрібен клубок теплій і м’якій пряжі, а також клубок пряжі іншого кольору для обв’язування, довгі або кругові спиці і гачок.

Манишка для дитини замість шарфа - що буде потрібноВ’язання горловини.

Набираємо 84 петлі. В’яжемо резинкою: 2 лицьових петлі, 2 виворітних петлі. Кромочні (перша і остання петля в кожному ряду) пров’язуються так: перша петля завжди просто знімається, а остання петля пров’язується виворітною. Так в’яжемо 10 см – це горло манишки.

В’язання основи манишки регланом.

Продовжуємо в’язання манишки вив’язуванням реглана. Вся робота ділиться на чотири частини по 20 петель: по краях – крайні частини, а в середині роботи – центральні частини.

Між частинами по одній петлі, кромочні входять в крайні частини. В’язати кромочні так само, як і на горлі. Суть в’язання в тому, що частини в’яжуться лицьовими петлями на лицьовій стороні і виворітними на виворітній стороні. Перед петлею, яка розташована між частинами, і після, робляться накіди на лицьовій стороні. На виворітній стороні всі петлі в’яжуться виворітними.

Манишка для дитини замість шарфа1 ряд: першу знімаємо, 19 лиц., накид, лиц., накид, 20 лицьових, накид, лиц, накид, 20 лиц, накид, лиц., накид, 19 лиц, остання вив.

2 ряд: всі вив.

3 ряд: першу знімаємо, 20 лиц., накид, лиц., накид, 22 лицьових, накид, лиц, накид, 22 лиц, накид, лиц., накид, 20 лиц, остання вив.

4 ряд: всі вив.

Таким чином, до кожної крайньої частини додається по одній петлі у вигляді накида, а до кожної центральній частині додається по дві петлі в лицьовому ряду. В’язати треба до тих пір, поки в крайніх частинах не буде по 30 петель разом з кромочної, а в центральних по 40 петель.

Манишка для дитини замість шарфа - що буде потрібно

Обв’язування манишки.

Для обв’язування манишки потрібна пряжа іншого кольору і гачок. Нижню частину манишки обв’язувати стовпчиком без накиду.

Верхню частину манишки обв’язуємо так: стовпчик без накиду, 1 повітряна петля, стовпчик без накиду, 2 повітряних петлі, і так до кінця. Виходить красивий хвилястий край роботи.

Манишка виходить зручною, красивою і стильною, яку можна носити де завгодно.

Манишка для дитини замість шарфа Манишка для дитини замість шарфа

Манишка для дитини замість шарфа готова