На сайті «Українське в’язання з любов’ю» любительки маків вже могли знайти детальний опис того, як створювати цю чудову квітку. Тепер же ми пропонуємо інструкцію для майстринь, котрі ще не так вправно володіють мистецтвом в’язання гачком. 

М 3М 2

Для в’язання маку вам необхідні:

  • нитка типу «Ірис»
  • гачок 1 mm
  • бусинки.

Розпочинаємо в’язання з набору 5 повітряних петель, потім з’єднуємо їх у кільце. Набираємо три петлі (замість стовпчика з накидом) і ще 11 стовпчиків із накидом у кільце і з’єднуємо. Всього має вийти 12 стовпчиків із накидом.

М 4

Наш мак має чотири пелюстки – тож для створення першої набираємо 3 петлі підйому, потім у ту ж саму петлю основи робимо два стовпчики з накидом. Всього із розрахунку на 3-ох стовпчиках першого ряду має бути 9 стовпчиків другого ряду.

М 5

Закінчивши перший ряд пелюстки повертаємо в’язання, і після підйомних 3-ох повітряних петель виконуємо ще один стовпчик із накидом у ту ж основу. Загалом другий ряд пелюстки в’яжемо за принципом в один стовпчик попереднього ряду робимо 2 стовпчики із накидом. Всього має вийти 18 стовпчиків із накидом. Закінчивши пелюстку відриваємо нитку.

М 6

До основи першого рядку прив’язуємо нитку і вив’язуємо ще пелюстку. По закінченні згори з’єднуємо з попередньою й відриваємо нитку.

 М.7

За таким же принципом вив’язуємо ще дві пелюстку. Останню з’єднуємо із двома пелюстками, що поряд. Ховаємо зайві нитки, кріпимо серединку і використовуємо де вже необхідно.

Терпіння Вам і гарних маків!