Літня кофтинка з рукавами-ліхтарикамиРозмір: 44

Вам буде потрібно:

  • 500 г пряжі (100% бавовни, 125 м/50 г)
  • гачок №4

Опис роботи.

Перед/спинка.

Для кожної з деталей наберіть ланцюжок з 93 повітряних петель + 4 повітряні петлі підйомних і в’яжіть  за схемою. При цьому перший раз зв’яжіть всі три ряди по схемі, а далі повторюйте тільки 2-й і 3-й ряди. 

Літня кофтинка з рукавами-ліхтариками - викрійкаДля отримання приталювання по бічних сторонах убавляйте в кожному наступному 4 ряду 4 рази по 1 петлі, потім в’яжіть прямо до висоти 18 см. Тепер прибавляйте з кожної сторони в кожному  4 ряду 4 рази по 1 петлі. Продовжуйте в’язати прямо до висоти 56 см, завершіть в’язання, обріжте і закріпіть нитку.

Рукав.

Наберіть ланцюжок з 52 повітряних петель + 1 повітряна петля підйому і зв’яжіть манжет з 3 рядів стовпчиків з накидом. Після манжета наступний ряд в’яжіть так:

1 повітряна петля підйому, * 1 стовпчик з накидом у наступний стовпчик з накидом, 20 пов. петель, 1 з’єднувальний стовпчик у 1-й стовпчик з накидом краю пройми, 20 пов. петель, 1 з’єднувальний стовпчик в 11 повітряну петлю після стовпчика з накидом манжета *, повторюйте від * до *, закінчите 1 з’єдн. стовпчиком в 1-у повітряну петлю після стовпчика з накидом пройми.

Виконайте шов манжети “дормисан” і зв’яжіть аналогічно другий рукав.

Збірка.

Виконайте шви і обв’яжіть край вирізу горловини 1 круговим рядом стовпчиків з накидом, а краї пройм – 50 стовпчиками з накидом.

Літня кофтинка з рукавами-ліхтариками - схема