Німецький розмір: 36/38 і 40/42

Вам знадобиться:

  • Пряжа “Florida” від Gedifra (50% бавовна, 50% поліамід; довжина нитки 130 м/50 гр), 150 гр чорного кольору (№ кольору 1414) і 50 гр кольору “натур” (№ кольору 1403)
  • Гачок номер 3-3,5.

Основний візерунок.

В’язати стовпчики з накидом (ст. з. н), при цьому кожен ряд починати з 2 пов. п підйому. Щоб зробити одне прибавлення в’яжуть в одній петлі 2 ст. з. н.

Зав’язки.

Стовпчик з накидом на “підніжці” (вільний переклад). Для першого ст. з. н зробити накид, ввести гачок у петлю, в яку вводили гачок в останній раз, і витягнути петлю, накид і протягнути через щойно витягнуту петлю, накид і протягнути через наступну петлю, накид і протягнути через останню петлю. Кожен наступний стовпчик в’язати таким же чином, при це завжди вводити гачок в нижню частину попереднього стовпчика.

Візерунок “Зигзаги”.

Кількість петель ділиться на 8 + 1. В’язати слідуючи схемі візерунка. Зв’язати 1 раз з 1-го по 6-ий ряд, при цьому 1-ий, 4-ий і 5-ий ряд в’язати чорним кольором, 2-ой, З-ий та 6-ий ряд кольором “натур”.

Щільність в’язання: 19 петель і 12 рядів = 10 x 10 см.

Стрілки на викрійки показують напрямок в’язання.

Ліф.

Перша половина.

Набрати 4 пов. п ниткою чорного кольору, у 1-ої від гачка. пов. п зв’язати 5 ст. з. н = 6 петель.

2 ряд: Ст. з. н, при цьому в кожній другій петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 9 петель.

3 ряд: Ст. з. н, при цьому в кожній другій петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 13 петель.

4 ряд: Ст. з. н, при цьому в кожній другій петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 19 петель.

5, 7, 9-12 (13) ряди в’язати ст. з. н без прибавлень.

6 ряд: Ст. з. н, при цьому в кожній З-їй петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 25 петель.

8 ряд: Ст. з. н, при цьому в кожній З-їй петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 33 петлі.

Тільки для розміру 40/42 зв’язати 13 ряд. За цим ЗЗ петлям продовжити в’язати візерунком “зигзаги”, маємо отримати 4 зубчики.

Таким же чином зв’яжіть другу половину.

Збірка ліфа.

Чорний боковий край обв’язати ст. з. н одночасно призбираючи для посадки.

Для зав’язки (в області шиї) в кінці бокової сторони зв’язати 60-65 ст. з. н з “підніжкою” і обв’язати її стовпчиками без накида, продовжити обв’язку вздовж ліфа, замінюючи стовпчики без накиду на напістовпчики без накиду, щоб призібрати (припосадити).

Для зав’язки (в області грудей) зв’язати 60-65 ст. з. н з “підніжкою” і обв’язати їх стовпчиками без накиду; нижній край ліфа обв’язати ст. з. н, для планки між двома половинками зв’яжіть 6-8 ст. з. н з “підніжкою”, нижній край другої половини обв’язати ст. з. н (при цьому призбираючи), зв’яжіть 60-65 ст. з. н з “підніжкою” і обв’язати їх стовпчиками без накиду; тепер працювати вздовж бокового краю ст. з. н; зв’яжіть 60-65 ст. з. н з “підніжкою” і обв’язати їх стовпчиками без накида, продовжити обв’язку вздовж ліфа напівстовпчиками без накиду, щоб призібрати.

Трусики.

Передня частина.

Набрати 15 (19) пов. п чорною ниткою в четверту від гачка повітряну петлю, зв’язати перший ст. з. н, продовжити в’язати ст. з. н = 13 (17) петель. Всі незазначені ряди в’язати без прибавлень.

9 ряд: Ст.з.н, при цьому в кожній другій петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 19 (23) петель.

10-20 (22) ряд: Ст.з.н, прибавляючи з двох сторін по 1 петлі = 41 (49) петель.

Пров’язати ще один (лицьовій) ряд без прибавлень. Потім в’язати 6 рядів візерунка “зигзаги”, маємо отримати 5 (6) зубчиків.

Задня частина.

Уздовж наборочного краю передньої частини зв’язати 13 (17) ст. з. н чорною ниткою. Всі незазначені ряди в’язати без прибавлень.

4-7 ряд: Ст.з.н, при цьому в кожній другій петлі вив’язувати по 2 ст. з. н = 29 (33) петель.

8-25 (27) ряд: Ст.з.н, прибавляючи з двох сторін по 1 петлі = 65 (73) петель.

Пров’язати ще два ряди без прибавлень. Потім в’язати 6 рядів візерунка “зигзаги”, маємо отримати 8 (9) зубчиків.

Збірка трусиків.

Вирізи для ніг обв’язати стовпчиками без накиду чорною ниткою, при цьому злегка призбираючи (припосаживая). З двох сторін для зав’язок зв’язати по 30-35 ст. з. н на “підніжці” і обв’язати їх стовпчиками без накида.

Купальник гачком від Oscar De La Renta - схема

Джерело:
Колибри