• 100 г бавовняної пряжі різних кольорів
  • гачок №2
  • звичайні та об’ємні контури для розпису тканини різних кольорів
  • перлини з пластика
  • бюстгальтер.

Розетка:

В’язати за схемою. Потім обв’язати 1 р. ст. б/н.

схема розетки - Коралове бюст’є гачком

В’язана мушля.

Гачком №2 зв’язати ланцюжок з 4 пов. п., стулити його 1 з’єдн. ст. в кільце, зв’язати 2 пов. п. і 1 півстовп. в кільце.

1-й р.: * 1 п. «рачиного кроку» (ст. б/н зліва направо), 1 пов. п., пропустити 1 пов. п., повторити від * 2 рази.

2-й р. і всі парні ряди: 2 пов. п., 1 ст. б/н в петлю «рачиного кроку», 1 пов. п., повторити від * 2 рази, 1 півстовп. в кільце (кількість ст. б/н в кожному ряду буде збільшуватися за рахунок крайній арки з пов. п.)

3-й р. і всі непарні: * 1 п. «рачиного кроку» в ст. б/н попереднього ряду, 1 пов. п., повторювати від 1 п. «рачиного кроку» в арку з 2 пов. п.

Зв’язати мушлю бажаного розміру і обв’язати її 1 р. «рачиного кроку». У центр мушлі пришити перлину з пластика.

Двоколірна спіраль.

Гачком №2 зв’язати плоский шнур довжиною 10-12 см, в кінці шнура закріпити нитку іншого кольору, зв’язати ст. б/н, вводячи гачок під 5 перших бічних петель, 1 пов п., 1 п. «рачиного кроку» в петлю правій частині шнура.

Далі пров’язувати поперемінно по лівій стороні ст. б/н за 3 бічні петлі, а по правій стороні – 1 п. «рачиного кроку», укладаючи шнур в спіраль.

Морська зірка.

Гачком №2 зв’язати ланцюжок з 4 пов. п. і стулити його 1 з’єдн. ст. в кільце.

1-й р.: 10 ст. б/н в кільце.

2-й р.: ст. б/н, при цьому в кожен 2-й ст. б/н зв’язати 2 ст. б/н – 15 ст. б/н.

3-й р.: 15 ст. б/н.

4-й р.: 18 пов. п., потім в ці пов. п. зв’язати 2 півстовп., 2 ст. б/н, 1 півстовп. з/н, 2 ст. з/н, 1 з’єдн. ст. в 3-ю пов. п. від основи променя, повторити від * ще 4 рази.

5-й р.: ст. б/н.

В’язана рибка

Гачком №2 зв’язати ланцюжок з пов. п., потім в’язати круговими рядами (з обох сторін ланцюжки) ст. б/н, пров’язуючи в вершинах овалу по 3 ст. б/н в 1 п. підстави.

Зв’язати рибку бажаного розміру, потім на одній з вершин овалу для половини хвоста зв’язати ланцюжок з 7 пов. п., у ці пов. п. зв’язати 1 півстовп., 1 ст. б/н, 2 ст. з/н, 1 півстовп. з/н, 1 ст. б/н. Другу половину хвоста зв’язати так само, хвіст обв’язати 1 р. з’єдн. ст.

Коло.

Гачком №2 зв’язати ланцюжок з 4 пов. п. і стулити його 1 з’єдн. ст. в кільце.

1-й р.: 12 ст. б/н.

2-й р.: * 1 ст. б/н, 1 пов. п., повторити від * ще 11 разів.

Коло обв’язати 1 р. «рачиного кроку».

Медуза.

Гачком №2 синьою ниткою зв’язати ланцюжок з 5 пов. п. і стулити його 1 з’єдн. ст. в кільце.

1-й р.: * 7 пов. п., у ці пов, п. зв’язати 6 ст. б/н, 1 ст. б/н в кільце, повторити від * 11-13 разів.

Закріпити в центрі бірюзову нитку і зв’язати по кільцю такий самий ряд, пров’язуючи ст. б/н за ніжки стовпчиків, пров’язати синьою ниткою в кільце.

Корал.

Гачком №2 зв’язати ланцюжок з пов. п. і ст. б/н, роблячи розгалуження довільної форми.

Опис роботи.

Зв’язати різноманітні мотиви, нанести на них кольорові і золотисті об’ємні контури для розпису тканини і висушити. Нашити отримані прикраси на бюстгальтер в довільному порядку, при цьому вони повинні щільно прилягати одне до одного (див. фото)

Коралове бюст’є гачком

За матеріалами:

Вязание крчюком