10Кофточка й шапочка для дівчинки, в’язані гачком.

Вік: на 1 рік.

Вам буде потрібно:

  • для кофтинки і шапочки пряжа Джинс (55% бавовни, 45% акрилу, 160 м в 50 г) 150 г. білого кольору, по 15 г. червоного, рожевого, оранжевого, коричневого, блакитного і жовтого кольорів
  • гачок № 2
  • ґудзик

Схеми в’язання кофточки і шапочки гачком.

Кофтинка і шапочка гачком - схема 1, 2, 3Кофтинка і шапочка гачком - схема 4, 5

Кофточку в’яжіть єдиним полотном зверху вниз.

Наберіть ланцюжок з 84 ПП і в’яжіть СЗН, розподіляючи петлі таким чином: 3 ПП. підйому, 12 п. правої полочки, 2 ПП., 20 п. рукава, 2 ПП., 29 п. спинки, 2 ПП., 20 п. рукава, 2ПП, 13 п. лівої полочки.

Далі в’яжіть узором по схемі 1, чергуючи кольорові смужки по 2 ряди. При цьому в кожному ряду рівномірно додавайте по 8 п. всього зв’язати 14 рядів. Потім з’єднайте полочки і спинку ланцюжками з 3-4 ПП., щоб утворилися пройми, і в’яжіть білою ниткою візерунком по схемі 2.

Обв’яжіть полички 1 рядом СБН білою ниткою.

Квітка.

Зв’яжіть 6 пелюсток за схемою 3 різних кольорів. Пришийте пелюстки до полочки, як показано на фото. У центр пришийте ґудзика.

Шапочка.

Починайте в’язати з верху шапочки. Наберіть 6 пов. п., замкніть в кільце. У центр кільця вив’язати 12 СЗН. Далі в’яжіть узором за схемою 4, потім 6 рядів візерунком по схемі 5. Після цього в’яжіть СБН по 1 ряду бежевою, червоною, рожевою, помаранчевою, коричневою, блакитною і зеленою ниткою.