Розмір: близько 70 см.

Вам буде потрібно:

  • 250 г пряжі червоного кольору і 50 г білого, трохи пряжі чорної, зеленої і бордової;
  • спиці № 3;
  • 5 спиць № 3;
  • синтетична вата в якості наповнювача;
  • голка для вишивання.

Основний візерунок: лицьові ряди – лицьові петлі, виворотні ряди – виворотні петлі.

Щільність в’язання: 17 п. х 25 р. = 10 х 10 см

Опис роботи.

Перед.

Для виконання правої ноги набрати на спиці 5 п. червоній пряжі і в’язати згідно сх. 23. При цьому на правій стороні додавати у кожному ряду 5 разів по 1 п., починаючи з 8-го р. в кожному 2-му р., закрити 5 разів по 1 п., з 22-го р. додати в кожному 2-му р., 4 рази по 1 п. Одночасно на лівій стороні додати в кожному р., 3 рази по 1 п., у 6-му, 10-м, 14-м і 25-м рядах – по 1 п. / = 16 п. /. Пров’язавши 30 р., залишити в’язання на допоміжній спиці і в’язати ліву ногу симетрично.

Далі пров’язати петлі лівої ноги, додати 37 п. і пров’язати петлі правої ноги / = 69 п. /. Після цього в’язати на всіх петлях одночасно, при цьому в 60-м і 71-му р., додати з обох сторін з 1 п. / = 73 п. /. На 79-му р. залишити в’язання на допоміжній спиці і почати в’язати передні лапи.

Для правої лапи набрати 4 п. червоною пряжі і в’язати згідно схеми. При цьому на правій стороні додавати в 2-м, 3-м, 5-м р. за 1 п. Потім, починаючи з 15-го р. від початку в’язання передньої лапи додавати у кожному р. 8 разів по 1 п. Одночасно на лівій стороні додавати в 2-м, 3-м, 5-м, 10-му р., за 1 п., а в 21-му р. збавити 1 п. / = 18 п. /. Потім залишити в’язання на допоміжній спиці і в’язати ліву верхню лапу симетрично.

Тепер на правій стороні лівої лапи збавити 1 п., пров’язати петлі що залишилися , додати 5 п., пров’язати 73 п. тулуба, додати 5 п., пров’язати петлі правої лапи, при цьому на лівій стороні збавити 1 п. / 117 п. / . Далі в’язати на всіх петлях, при цьому з обох сторін одночасно збавляти в кожному 2-му р., 3 рази по 1 п., потім у кожному р. 20 разів по 1 п. і в кожному 2-му р. 4 рази по 1 п. / = 63 п. /.

Тепер в’яжемо голову і в 123-му р. від початку в’язання кота з обох сторін одночасно зменшити по 1 п., в 130-му р. додати по 1 п., в 145-м, 149-м, 152-м, 155-м, 157-м, 159-м р. збавити по 1 п. і в’язати до 167-го р. / = 51 п. /.
На допоміжну спицю зняти 41 п. З решти 10 п. в’язати праве вухо. На правій стороні збавити в кожному р.. за 1 п. Решта 2 п. закрити. Аналогічно виконати і ліве вухо.

31 п. центру голови одночасно з 2-х сторін поступово закривати в кожному р. по 2 п., 4 п., 6 п., 7 п.

Спинка.

В’язати, як і перед, не вив’язуючи пузіко та мордочки.

Хвіст.

Почати з кінця. Набрати червоною ниткою 14 п. і в’язати по колу на 5-ти спицях лицьовій гладдю. На висоті 45 р. всі петлі закрити.

Збірка.

Зшити разом частини переду і спинки. Набити ватою тулуб. Пришити хвіст. Вишити гладдю чорною ниткою зіниці, а бордовою – посмішку.

схема Кіт-подушка

схема Кіт-подушка

За матеріалами:

RukoDelie