• окружність: 50.8 см,
  • глибина: 23 см

Щільність в’язання: 20 п х 28 р = 10 см лицьовою гладдю по колу

Вам знадобиться:

(МС = нитка основного кольору СС = нитка додаткового кольору)

  • Коричневий капелюшок із зеленою обробкою: Dragonfly Fibers Blue Faced Worsted [100% шерсть; 182 м / 113 г] [МС] Chestnut; 1 моток [СС] Titania; 1 моток
  • Зелений капелюшок з коричневою обробкою: Dragonfly Fibers Blue Faced Worsted [100% шерсть; 182 м per / 113 г] [МС] Titania; 1 моток [СС] Chestnut; 1 моток
  • Капелюшок кольору бургундське вино з помаранчевою обробкою: Miss Babs Hand Dyed Yarns & Fibers Northumbria Aran [100% шерсть; 166 м/100 г] [МС] Russet; 1 моток [СС] Bittersweet; 1 моток

Важливо: потрібно пряжі кольору МС приблизно 130 м і кольору СС приблизно 32 м. По 1 мотку кожного кольору вистачить на 2 шапки.

  • кругові спиці 4.5 мм довжиною 40 см і 60 см або довше,
  • необов’язково: один набір панчішних спиць 4.5 мм

Поля і спіраль виконуються прямими і зворотними рядами, форма досягається убавленнями і укороченими рядами. Тіло шапки в’яжеться по колу.

Капелюшок "Равлик"ПМ = перезняти маркер
ОіП – обернути і повернути

Опис роботи.

Поля і спіраль: використовуючи СС і жгутообразний набір петель, набрати 240 п на довгі кругові спиці. Не з’єднуйте.

Ряд 1 [ЛС]: 120 лиц, вставити маркер, 120 лиц.

Перші 120 п стануть спіраллю, другі 120 п стануть полями.

Ряд 2 [ВС]: 120 лиц, ПМ, [1 лиц, 2 разом лиц] до кінця. 200 п.

Ряд 3 [ЛС]: Обірвати СС і перейти на МС. Лиц кольором МС.

Ряд 4 [ВС]: 120 вив, ПМ, 64 вив, ОіП.

Ряд 5 [ЛС]: 64 лиц, ПМ, 100 лиц, ОіП.

Ряд 6 [ВС]: 100 вив, ПМ, 48 вив, ОіП.

Ряд 7 [ЛС]: [1 лиц, 2 разом лиц] до маркера; ПМ, 80 лиц, ОіП. 184 п.

Ряд 8 [ВС]: 80 вив, ПМ, 16 вив, ОіП.

Ряд 9 [ЛС]: 16 лиц, ПМ, 60 лиц, ОіП.

Ряд 10 [ВС]: всі вив, піднімаючи обертки і пров’язуючи їх вив разом з обернутою петлею

Ряд 11 [ЛС]: 2 разом лиц до маркера, ПМ, 40 лиц, ОіП. 152 п.

Ряд 12 [ВС]: 40 вив, ПМ, 16 вив, ОіП.

Ряд 13 [ЛС]: 16 лиц, ПМ, 20 лиц, ОіП.

Ряд 14 [ВС]: вив, піднімаючи обертки і пров’язуючи їх вив разом з обернутою петлею

Капелюшок "Равлик"Ряд 15 [ЛС]: 2 разом лиц до маркера, ПМ, [4 лиц, 2 разом лиц] до кінця, піднімаючи обертки і пров’язуючи їх лиц разом з обернутою петлею.

Ряд 16 [ВС]: вив

Ряд 17 [ЛС]: закрити 16 п; прибрати маркер. Не обривати МС; приєднати СС, лицьові до кінця. 100 п.

Планка:

Ряд 18 [ВС]: лиц.

Ряд 19 [ЛС]: лиц.

Ряд 20 [ВС]: лиц. 2 рубчика хустковою в’язкою кольором СС на ЛС роботи.

Тіло шапки:

Обірвати СС. Перейти на короткі кругові спиці і нитку МС і з’єднати для в’язання по колу. Вставити маркер початку кола.Капелюшок "Равлик"

В’язати рівно лицьовою гладдю до довжини шапки 10 см від верху планки.

Верхівка:

Установче коло: 10 лиц, вставити маркер, [20 лиц, вставити маркер] 4 рази, 10 лиц. Ви почнете убавляти в помічених п’яти точках для формування верхівки шапки.

Коло 1, убавочне коло: [лиц до 2 п перед маркером, 2 рзм лиц протяжкою, ПМ, 2 разом лиц] 5 разів, лицьові до кінця. 10 п убавлено​​.

Коло 2: лиц.

Коло 3: лиц.

Повторити кола 1-3 ще раз, потім повторити кола 1 і 2 поки не залишиться 30 п, перейти на панчішні спиці при необхідності.

Капелюшок "Равлик"Виконати убавочне коло ще двічі. = 10 п.

Наступ. коло: 2 разом лиц навколо. = 5 п.

Обірвати нитку; пройти ниткою в гобеленової голці через всі п на спиці двічі, затягнути і заховати кінець на ВС.

Завершення роботи.

Заблокувати шапку, намагаючись надати форму. Пришити спіраль. Зшити петлі планки разом всередині шапки. Сховати кінці ниток.