В Канаді відбудеться акція, в рамках якої старому літаку Douglas DC-3 подарують в’язаний “одяг”, повідомляє CBC News. Захід буде проходити в аеропорту міста Уайтхорс в Юконі, де DC-3 вже кілька десятків років служить флюгером. Флешмоб відбудеться 11 серпня.

Організатор заходу розповіла, що нитки та інші приналежності, що потрібні для в’язання, були зібрані по всій Північній Америці. Бажаючі могли пожертвувати на користь в’язальників стільки ниток і фурнітури, скільки могли. Оргкомітет флешмобу отримав пожертвування з Оттави, Торонто, Техасу, Огайо і так далі.

Найближчим часом учасники в’язального марафону зустрінуться, щоб провести облік всіх отриманих ниток і матеріалів. Очікується, що в’язання “одягу” для літака стане найбільшою подібною акцією в світі. Чи збираються в’язальники подавати заявку на реєстрацію рекорду, не уточнюється.

В’язати “костюм” для DC-3 будуть безпосередньо в аеропорту. “Одягання” різноманітних предметів у в’язані речі, що нагадують панчохи і шарфики, стало популярним кілька років тому. Явище отримало назву в’язане графіті” або “вибух пряжі” – yarn bombing. Зазвичай учасники таких акцій обв’язують різнокольоровими нитками дерева, стовпи, пам’ятники.Канадці подарують старому літаку в'язаний "одяг"

Douglas DC-3 – американський близькомагістральний літак з двома двигунами – здійснив свій перший політ в грудні 1935 року. Довжина повітряного судна становить 19,66 метра. В даний час використання літака обмежено – його експлуатують лише кілька держав (для вантажних перевезень всередині країни). В аеропорту Уайтхорс літак почав виконувати функцію флюгера в 1970-х роках.

Канадці подарують старому літаку в'язаний "одяг"

Джерело:
Lenta.ru