Голуба тунікаВам будуть потрібні:

  • пряжа блакитного кольору
  • спиці №3,5 прямі і кругові
  • голка для зшивання.

Резинка: 1 лиц., 1 вив.

Перлова резинка: див. схему.

Резинка Перлова резинка

Виконання роботи.

гол. тун сх3Спинка.

Набрати на спиці 70 п. і 22 см пров’язати  перловим візерунком, слідкувати щоб кількість петель не змінилась. Далі в кожному 4 ряду убавляти з кожного боку по 1 п.  5 разів, поки на спицях залишиться 60 п., які в’язати без зміни кількості петель до отримання 43 см полотна у висоту.

Перейти на в’язання резинки 1х1 і пров’язати до пройми 10 см. Потім убавити для пройм 2 рази по 1 петлі у кожному наступному лицевому ряду. Зв’язати вгору від початку пройм 18 см і відповідно до викрійки вив’язати горловину. Для скосів плеча закрити в три прийоми по 5 п. (всього для плеча 15 п.).

Перед.

Набрати, на спиці 70 п. і 22 см пров’язати перловим візерунком без змін кількості петель. Далі в кожному 4-му ряду для отримання прилягаючого силуету убавляти з кожної сторони по 1 петлі 5 разів поки не залишиться 60 петель, які пров’язати до отримання 43 см полотна у висоту.

Перейти на візерунок резинка 1х1 і в’язати до пройми 10 см. Убавити для пройм 2 рази по 1 петлі у кожному наступному лицевому ряду. Через 12 см від початку пройми відповідно до викрійки вив’язати горловину. Для кожного плеча закрити в три прийоми по 5 п. (всього для плеча 15 п.).

Горловина.

Набрати по лінії горловини переду 64 п. і 36 п. по лінії горловини спинки і зв’язати вгору на кругових спицях резинкою 1×1 30 см. Петлі горловини вільно закрити.

Горловину можна зв’язати окремо, а потім пришити трикотажним (кеттельним) швом.

«Крильця».

Набрати на спиці 60 п. перловою резинкою. Починаючи з 3-го  ряду на початку ряду  і в кінці   пров’язувати по 2 п. разом. Через 28 р від початку в’язання (близько 9 см) закрити всі петлі в один прийом.

Збірка.

Виконати бічні і плечові шви, пришити «Крильця».