1

Для створення такого аксесуару Вам, любі рукодільниці, знадобиться нитка типу «Ірис» так званого забарвлення «мультиколор», гачок 1 mm, бусинки для серединки та швензи. 

2

Розпочинаємо в’язання з набору 5 повітряних петель, потім з’єднуємо їх у кільце. Набираємо три петлі (замість стовпчика з накидом) і ще 8 стовпчиків із накидом у кільце і з’єднуємо.

3

Першу пелюстку вив’язуємо таким чином: набираємо 3 петлі підйому, потім у ту ж саму петлю основи робимо два стовпчики з накидом. Всього із розрахунку на 3-ох стовпчиках першого ряду має бути 9 стовпчиків другого ряду. Закінчивши перший ряд пелюстки повертаємо в’язання, і після підйомних 3-ох повітряних петель виконуємо ще один стовпчик із накидом у ту ж основу. Загалом другий ряд пелюстки в’яжемо за принципом в один стовпчик попереднього ряду робимо 2 стовпчики із накидом. Всього має вийти 18 стовпчиків із накидом. Закінчивши пелюстку відриваємо нитку.

4

До основи першого рядку прив’язуємо нитку і вив’язуємо ще пелюстку. По закінченні згори з’єднуємо з попередньою й відриваємо нитку.

5

За таким же принципом вив’язуємо ще одну пелюстку, але у цьому випадку треба з’єднувати з двома попередніми пелюстками. У результаті має вийти отак:

6

Не відриваючи нитки після вив’язування з’єднуємо три пелюстки ще раз (одночасно стовпчиком без накиду пров’язуємо ті місця де з’єднували попередньо).

7

Далі справа тільки за заправлянням ниток, прилаштуванням бусини та швенз.

8

Головне спробувати і звісно потішити себе такими сережками. Можливо у Вас знайдеться, куди ще використати самі фіалки. У будь-якому разі бажаємо натхнення!