• 450 грам білої пряжі (70% мікроволокна , 20% льон, 10% поліамід , 125 м /50 грам)
  • гачки №4 і №4.5
  • 50 см білої сатинової стрічки шириною 4 мм 

Увага! Топ в’яжеться круговими рядами. Скоси виходять за рахунок різної щільності в’язання.

Рельєфний візерунок.

В’яжемо круговими рядами по схемі 1. Зв’яжемо 1 раз з 1 по 13 ряд , потім повторюємо з 2 по 13 ряд .

Сітчастий узор.

В’яжемо за схемою 2 , на 7 або 13  ряд рельєфного візерунка. Зв’яжемо 1 раз з 1 по 5 ряд , потім повторюємо 4 і 5 ряд.

Опис роботи.

Гачком №4.5 зв’яжемо ланцюжок з 240 повітряних петель і зімкнемо її  з’єднувальним ст. в кільце і в’яжемо рельєфним візерунком.

Через 38 см переходимо на гачок №4. Через 56 см роботу розділимо навпіл.

Спочатку в’яжемо спинку на 120 петлях прямими і зворотними рядами сітчастим узором, при цьому в першому ряді рівномірно убавляємо 21 петлю і з обох сторін прибавляємо 1 кромочну.

Для скосів прибавляємо у кожному 2  ряду 6х1 петлі, включаючи прибавлені петлі у візерунок. Через 13 см від початку спинки залишимо для вирізу горловини середні 37 петель і обидві сторони закінчимо роздільно.

Для заокруглення горловини залишимо з внутрішньої сторони в кожному ряду 2х3 , 1х2 і 1х1. Через 12 см від початку спинки залишимо для пройм із зовнішнього краю 5 петель і в кожному 4х2 і 6х1. Через 34 см від початку спинки роботу закінчимо.

Потім в’яжемо на 120 петлях переду, як спинку, але з розрізом. Для цього через 8 см від початку переду залишимо середню петлю і обидві сторони закінчимо окремо.

Через 13 см від початку переду залишимо для заокруглення вирізу з внутрішнього краю 18 петель і в кожному ряду 2х3 , 1х2 і 1х1 петлю.

Виконаємо шви бретелей і бокові шви. Виріз горловини обв’яжемо 1 рядом «рачого кроку».

Розрізати сатинову стрічку навпіл і пришити її до верхніх кутів переду.

Довга білосніжна туніка: схеми і позначення