Чоловічий жилет

Жилет підкуповує вільним кроєм і варіацією на тему структурних візерунків на основі лицьових і виворітного петель.

Розмір: 50-52.

Вам буде потрібно:

  • 200 г пряжі світло-бежевого
  • 120 г меланжевої пряжі темно-бежевого кольору (п / шерсть);
  • спиці № 3,5 і 4;
  • кругові спиці № 3,5.

Викрійка моделі:

Чоловічий жилет

Резинка: 1 лицьова, 1 виворітна.

Лицьова гладь: лицьові ряди – лицьові петлі, виворотні ряди – виворотні петлі.

Хусткове в’язання: лицьові ряди – лицьові петлі, виворотні ряди – лицьові петлі.

Обробна смуга: перший ряд – по виворітній стороні: в’язати 3 ряди лицьовими світло-бежевою ниткою (тобто 3 ряди хусткової в’язки). Далі в’язати темно-бежевій ниткою: 1-й (лицьовий) ряд – лицьовими; 2-й ряд – 1 крайк., * 1 лиц., 3 петлі зняти, нитка за роботою *, крайк. Повторювати 1-2 ряди. Після закінчення смуги знову зв’язати 3 ряди хусткової в’язки світло-бежевою ниткою.

Щільність в’язання: 22 п. х 30 р. = 10 х 10 см.

Спинка: на спиці № 3,5 набрати 134 п. світло-бежевою ниткою і в’язати 5 см резинкою. Продовжити в’язання спицями № 4 і в’язати лицьовій гладдю. Для скосів в бічних швах додати з обох сторін з 1 п. 1 раз на 3-му ряду і 21 разів в кожному 6-му ряду (= 178 п.). На висоті 48 см від початку для пройм закрити з обох сторін по 8 п. і далі в кожному 2-му ряду для заокруглення закривати 2 рази по 2 п. і 3 рази по 1 п. (= 148 п.). На висоті 73 см від початку для скосів плеча закрити з обох сторін у кожному 2-му ряду 6 разів по 6 п. На висоті 77 см від початку закрити залишилися 76 петель.

Перед: аналогічно спинці, але виконуючи оздоблювальні смуги для вирізу горловини в довільному порядку. Для вирізу горловини на висоті 64 см від початку закрити середні 24 п. і далі обидві сторони закінчить роздільно, для заокруглення закрити з внутрішнього краю в кожному 2-му ряду 2 рази по 3 п., 2 рази по 2 п. і 2 рази по 1 п. На висоті 77 см від початку закрити 50 п. плеча.

Збірка: виконати плечові і бокові шви. Для бейки горловини на кругові спиці № 3,5 набрати світло-бежевою ниткою 115 п. і в’язати 3,5 см резинкою, потім 3 ряди лицьовій гладдю. Відкриті петлі бейки прікетлевати до вирізу горловини по лицьовій стороні. Аналогічно можна зв’язати бейку на прямих спицях, при цьому попередньо виконати один плечовий шов, а другий виконати після того, як буде прікетлевана бейка, одночасно зшиваючи короткі сторони бейки. Бейки для пройм виконати аналогічно, набравши для них по 150 п.