Розмір: приблизно 38 см х 51 см (після фелтінга)

Щільність в’язання: 12 п = 10 см в 2 нитки, спиці 8 мм

Вам знадобиться:

  • пряжа BERROCO ULTRA ALPACA (50% альпака, 50% вовна, 100 г / 200 м) 4 мотка кольору # 6238 Orchid (= МС – основний колір) і 1 моток кольору # 6286 Verdigris (= СС – додатковий колір),
  • прямі спиці 4.5 мм і 8 мм,
  • гачок 4.5 мм
  • 2 гудзики діаметр 3 см

Для економії часу обов’язково перевірте щільність в’язання!

Опис роботи.

На великі спиці в 2 нитки основного кольору набрати 60 п.

Ряд 1 (ЛС): лиц.

Ряд 2: 3 лиц, вив до останніх 3-х п, 3 лиц.

Повторювати ці 2 ряди до висоти деталі 76 см від початку, закінчити поруч з ВС. Чохол для спицьЗакрити петлі.

Важливо: для запобігання закручування країв при фелтінгу протягнути нитку в гобеленову голку і прошити вздовж обох боків основної деталі. Затягнути нитки, збираючи краю до половини їх оригінальної довжини, закріплюючи нитки кожні 12.5 см.

Зваляти деталь в пральній машині, використовуючи гарячу воду, довжина деталі складе 38 см х 51 см. Можливо, буде необхідно виконати більше, ніж один цикл. Розтягувати в сторони, поки деталь не буде плоскою.

Планки (зробити 2 шт).

На менші спиці в 1 нитку додаткового кольору набрати 16 п.

Ряди 1, 3 і 5 (ЛС): лиц.

Ряд 2 і всі ВС ряди: 2 лиц, вив до останніх 2-х п, 2 лиц.

Ряд 7: 2 лиц, зняти 6 п на допоміжн. спицю і тримати перед роботою, Чохол для спиць6 лиц, 6 лиц зі допоміжн. спиці, 2 лиц.

Ряди 9 та 11: лиц.

Ряд 12: повторити ряд 2.

Повторювати ці 12 рядів до висоти деталі 51 см (або до довжини основної деталі), закінчити поруч з ВС. Закрити петлі.

Збірка.

Приколоти шпильками планки до основної деталі на відстані 9 см від краю основної деталі. Пришити планки.

Петлі для гудзиків (зробити 2): гачком приєднати 1 нитку додатк. кольору до кінця планки. В’язати ланцюжок довжиною 7.5 см, приєднати до планки напівстопчиком. Повернути. В’язати 25 ст. б / н в петлю, з’єднати напівстопчиком з планкою. Закріпити. Вільно згорнути основну деталь. Позначити розташування гудзиків на зовнішній стороні відповідно петлям. Розгорнути і пришити гудзики.

Чохол для спиць

Чохол для спиць