Для в′язання троянд знадобиться гачок (1 mm), залишки ниток (типу «ірис»).  

Браслет із трояндами: вам буде потрібно

Ось схема, для тих, кому схеми взагалі більше до вподоби. Тільки треба врахувати, що у наших трояндах 10 а не 7 «кущиків».

Браслет із трояндами - схема

Для початку набираємо 13 повітряних петель (10 основи + 3 для підйому.) Потім у четверту петлю робимо ще 4 стовпчики з накидом.

Браслет із трояндами: для початку набираємо 13 повітряних петель

Далі ж у наступну петлю основи знов робимо 5 стовпчиків із накидом. Троянда повинна закручуватись наче спіраль.

Браслет із трояндами: троянда повинна закручуватись наче спіраль.

У результаті виходить троянда, для того щоб вона трималась купи, а не розходилась ниткою того ж кольору скріплюємо кількома стібками.

Браслет із трояндами: скріплюємо кількома стібками

Так само в’яжемо ще дві трояндочки для нашого браслету.

Браслет із трояндами - 3 троянди

Тепер переходимо до наступного етапу – в’язання основи.

Для цього ниткою зеленого кольору набираємо 6 повітряних петель, потім у 2-гу робимо стовпчик без накиду і пров’язуємо стовпчиками без накиду до кінця. Повертаємо виріб, набираємо 3 петлі підйому і робимо 4 стовпчики без накиду (всього маємо зробити 4 стовпчики + підйом на початку).

Браслет із трояндами - в'язання основи

Повертаємо виріб після кожного рядку, і вив’язуємо необхідну нам довжину браслету. Після того, як необхідна довжина досягнута набираємо 5 петель і з’єднуємо із паралельного боку (для застібки). Саму металічну застібку приєднуємо на іншому боці. Як варіант, можна зробити це одразу під час в’язання.

Браслет із трояндами -  із застібкою

Далі прикріплюємо троянди у довільному порядку, ховаємо всі «хвостики» з протилежного боку. І все – готово!

Браслет із трояндами - готовий виріб

 Яна Фізер