Розмір: S – М – L – XL – XXL – XXXL

Вам буде потрібно:

  • 100-100-100-150-150-150 г пряжі DROPS ALPACA від Garnstudio і 50-50-50-75-75-75 г пряжі DROPS KID-SILK від Garnstudio, колір перлинно-сірий;
  • спиці 4.5 мм

Щільність: 20 п x 23 p – 10 x 10 см текстурним візерунком

Болеро в’яжеться прямими та зворотними рядами як шарф, а потім зшивається.
Хусткова в’язка: всі ряди – лиц

Текстурний візерунок:

  • Ряд 1 (ЛС): лиц до останніх 4-х петель, закінчити обв’язкою піко (див. нижче)
  • Ряд 2 (ВС): обв’язка піко на перших 4 п, * 3 лиц, 3 вив *, повт від *-* поки не залишиться 6 п, 6 лиц.

Повторювати 1 і 2 ряди.

Обв’язка піко:

  • Ряд 1 (ЛС): лиц (= 4 лицьові петлі)
  • Ряд 2 (ВС): лиц.
  • Ряд 3 (ЛС): 2 разом лиц, 1 накид, по 2 лиц п в кожну з 2-х петель що залишилися(= додано 2 нові п).
  • Ряд 4 (ВС): зняти 1 п як при в’язанні лиц, 1 лиц. протяжка, 1 лиц, перекинути другу петлю на правій спиці над першою петлею (= 2 п зменшено).

Повторювати 1 – 4 ряди.

Drops-129-26Опис роботи.

 

Набрати 34-34-34-40-40-40 п в 1 нитку Alpaca і 1 нитку Kid-Silk (кількість петель кратно 6 + 4). В’язати 1-й ряд (ЛС) наст. чином: текстурний візерунок до останніх 4 петель, закінчити обв’язкою піко (= 4 п). Продовжити текстурним візерунком і обв’язкою піко.

На висоті 65-69-73-77-81-85 см (= середина спинки), вставити маркер в 1-у петлю (ЛС), тобто з протилежного боку від обв’язки. Продовжити текстурним візерунком і обв’язкою піко.

На висоті 130-138-146-154-162-170 см закрити петлі лицьовими по ЛС (необхідно закінчити 4-м рядом обв’язки).

Збірка.

Пришити набірний і закриваючий ряди до краю, поміченого маркером, таким чином, щоб обв’язка зійшлася на середині спинки у вигляді літери “v” – див. схему.

26-diag

За матеріалами

This post is also available in: Russian

  • H_dobosh

    Дуже гарне болеро,починаю вязати,бо кажуть готуй сани влітку,а воза взимку.

    • Дмитро Світодар

      Правильний вибір:)