Бірюзовий жакет для дівчинкиВік: 3 роки.

Вам буде потрібно:

  • пряжа «Мікрофібра» (100% мікрофібра, 152 м/50 г) – 200 г бірюзового кольору
  • спиці №3
  • гачок №3

Лицьова гладь: лиц. ряди – лиц. п., вив. ряди – вив. п.

Хусткова в’язка: лиц. і вив. ряди – тільки лиц. п. 

Ажурний візерунок 1: в’яжіть за схемою 1.

Ажурний візерунок 2: в’яжіть за схемою 2 для правої полочки, за схемою 3 – для лівої.

Візерунок «джгут»: в’яжіть за схемою 4.

На схемах наведені тільки лиц. ряди, у вив. рядах всі петлі і накиди в’яжіть вив.

Щільність в’язання: лицьова гладь – 21 п. х 30 рядів = 10 х 10 см.

Опис роботи.

Бірюзовий жакет для дівчинки - схемаСпинка.

Наберіть на спиці 68 п. і в’яжіть 2 ряди хустковою в’язкою, далі в’яжіть узором 1. Пров’яжіть по висоті один рапорт ажурного візерунка 1, потім в’яжіть лицьовою гладдю.

На висоті 25 см від початку в’язання закрийте для пройм з обох сторін 1 раз 3 п., потім у кожному 2-му ряду 3 рази по 1 п. = 56 п.

На висоті пройми 16 см закрийте для горловини середні 20 п. і далі обидві сторони в’яжіть окремо.

Для заокруглення вирізу горловини закрийте з внутрішньої сторони 1 раз по 3 п. з кожної сторони.

На висоті спинки 42 см закрийте петлі плеча. Другу сторону зв’яжіть симетрично.

Права полочка.

Наберіть на спиці 36 п. і в’яжіть 2 ряди хустковою в’язкою, потім розподіліть петлі наступним чином: 1 кром. п. * 11 п. візерунка 1, 3 лиц. п. *, повторіть * – *, 3 п. «джгута», 3 лиц. п., 1 кром. п.

Пров’яжіть по висоті один рапорт візерунка 1, після чого в’яжіть: 1 кром. п., 19 лиц. п., 6 п. візерунка 2, 3 лиц. п., 3 п. «джгута», 3 лиц. п., 1 кром. п.

На висоті 25 см від початку в’язання закрийте для пройми з правого боку 1 раз  3 п., 3 рази по 1 п. Одночасно з лівої сторони починайте вив’язувати виріз горловини. Для цього в кожному 4-му ряду пров’язують 1 п. «джгута» і 1 п. лицьової гладі разом. При цьому потрібно зміщувати візерунок 2 на 2-3 п. вправо.

На висоті пройми 17 см убавте ще 2 п. і через ряд закрийте всі петлі плеча.

Ліва полочка: в’яжіть симетрично.

Рукава.

Наберіть на спиці 58 п. і в’яжіть таким чином – 1 кром. п., * 11 п. візерунка 1, 3 лиц. п. *, повторіть 4 рази, кром. п. Пров’яжіть в висоті один рапорт візерунка 1, потім в’яжіть лицьовою гладдю, закриваючи при цьому для окату рукава з обох сторін у кожному 2-му ряду 1 раз по 3 п., 15 разів по 1 п.

На висоті рукава 15 см закрийте  22 п.

Другий рукав в’яжіть аналогічно.

Збірка.

Виконайте плечові, бічні шви, вшийте рукава. Полички і горловину обв’яжіть гачком 1 рядом ст. б/н.