Бірюзова кофтаВам знадобиться:

  • 300 грам бірюзової пряжі (100% бавовна, 142м в 50 гр.)
  • гачок №3

Основний візерунок.

В’яжемо за схемою. В’яжемо один раз з 1 по 11 ряд, далі повторюємо з 2 по 11 ряд.

Візерунок з арок.

Число петель кратне 4. 

1-й круговий ряд: СБН, при цьому починаємо з 1 пов. петлі підйому.

2-й круговий ряд: 3 пов. петлі підйому замість 1 СЗН, 3 СЗН в ту ж 1 петлю, * пропускаємо 3 петлі, 4 СЗН в наступну петлю, повторюємо від *, пропускаємо 3 петлі, 1 ЗС у повітряну петлю підйому.

Опис роботи.

Спинка.

Зв’язати 113 пов. петель + 3 пов. петлі підйому і продовжуємо роботу основним візерунком 7 рапортів + початкові і кінцеві петлі. Через 30 см від початку залишимо для пройм з обох сторін 7 петель. Закінчуємо через 50 см від початку на  99 петлях.

Перед.

В’яжеться аналогічно, але з V-подібним вирізом горловини. Для цього з початком пройм залишаємо середню петлю і обидві сторони закінчуємо окремо. Для скосу залишаємо з внутрішнього краю в кожному ряду * 1х1 і 1х2 петлі, повторюємо від * 1 раз, потім залишаємо 15 раз по 1 петлі. Закінчуємо на 28 петлях з кожного боку на висоті спинки.

Рукава.

Виконаємо плечові шви. Обв’яжемо вертикальні краї пройм 105 СБН і в’яжемо основним узором, починаючи з петель від стрілки А, в’яжемо 7 рапортів, закінчуємо петлями до стрілки С. На довжині рукава 3 см зменшуємо для скосів в кожному ряду 7х1 петлі з кожної сторони. Закінчимо на довжині рукава 10 см на 91 петлях.

Збірка.

Виконаємо  шви рукавів і бокові. Обв’язуємо нижній край переду, спинки і виріз горловини візерунком з арок. На вирізі горловини стежте за тим, щоб на мисі поєднувалися 3 пропущені петлі.

Бірюзова кофта - схема