Однією з умов створення цієї шапочки була простота. Ніяких довгих протяжок, ніколи не використовувати більше двох кольорів одночасно, ніяких складних малюнків. Тому шапочка в’яжеться просто, швидко і в задоволення.

Розмір:

Розраховано на обхват голови – 57 см (середнього розміру жіноча голова). При необхідності збільшити або зменшити розмір, додавати кількість петель, кратне 8 (це період малюнка). Посадка вільна, але прилягаюча до голови.
На шапку вільної, але нормально прилеглої посадки треба набирати 128 п = 50 см. Загальна висота шапки = 19 см.

Вам буде потрібно:

  • Нитки:
    Сині – Martine від BBB (100% меринос екстрафайн, 145 м / 50 гр), колір 9509 – або будь-які м’які нитки схожого Біло-синя лижна шапочкаметражу – близько 1 мотка
    Блакитні – Merinosilk від Filati fantasia (75% меринос екстрафайн, 25% шовк, 165 м / 50 гр) – або будь-які м’які нитки схожого метражу – близько 0.2 мотка
    Білі – Class від Lana Gatto – 20% ангора, 80% меринос екстрафайн, 125 м / 50 гр. – або будь-які пухнасті і м’які нитки. Близько 0.2 мотка
  • Спиці – 3 мм кругові (або 5 шкарпеткових спиць).

Щільність лицьовою гладдю або малюнком: 25 п. / 10 см.

Опис роботи.

Набрати 128 пет синьою ниткою. Поєднати в кільце і далі в’язати по колу.

В’язати за схемою 1 (схема повторюється через кожні 8 петель; для зручності використання на схемі показані 2 періоди).

Починаючи з ряду 54 підуть убавкі. Для зручності читання схеми її шматок, починаючи з ряду 55, повторений на схемі 2 (цей шматок Біло-синя лижна шапочкана обох схемах обведений червоним кольором). Можна в’язати його з будь-якої з цих схем – результат буде тим же.

Пров’язавши ряд 74, зняти всі петлі на блакитну нитку, затягнути її і міцно зав’язати.

Заправити все хвостики.

Шапку намочити в теплій воді, потім висушити на дволітрової банку (або будь-яку іншу підходящого розміру).

Біло-синя лижна шапочка - схема 1

Біло-синя лижна шапочка - схема 2

Біло-синя лижна шапочка

Джерело:
Blue and white ski hat by Maria Petikhina