Білий жакет на хлопчика 3-5 років.

Вам буде потрібні матеріали:

  • 400 (450) г пряжі 100% бавовна, 178 м у 50 г
  • спиці 3.5 і 4

Види в’язки:

  • порожниста резинка,
  • резинка 2×2,
  • лицьова і виворітна гладь,
  • візерунок: за схемою, для переду і спинки від А до В весь ряд і закінчити петлями після, для рукава від А до С. У парних рядах в’язати петлі як лягає в’язка, закінчивши 28-й ряд, повторювати з першого.

Бж3Щільність в’язки візерунком: 22 п = 10 см, резинкою 2×2: 20 п = 8 см

В’яжеться в дві нитки.

Ліва полічка.

Спицями №3.5 контрастною ниткою набрати 50 (53) петлі і в’язати 1 ряд лицьовими, в кінці роботи цей ряд зрізати, далі основною ниткою пров’язати 1 ряд виворітними і 4 ряди порожнистою резинкою, далі в’язати резинкою 2×2.

На загальній висоті 2.5 см зробити 2 отвори для ґудзиків, перший перед останніми 15 п і другий на відстані 9 п від першого. Для кожного отвору пров’язати 2 разом лиц. або вив, 2 накиди, 2 разом лиц.

Зробити ще 3 пари отворів для ґудзиків на відстані 9.5 (10.5) см. Через 4 см перейти на спиці 4 і в’язати 1 петлю лицьовою (4 п резинкою 2×2), 29 п візерунком, 20 п резинкою 2×2.

Через 23.5 (25.5) см для пройми рукава закрити 3 петлі і далі в’язати, закриваючи в кожному 2-му ряді 2 і 1 петлю.

Через 33 (35) см для горловини відкласти 19 п, далі закривати в кожному 2 ряду 3 рази по 2 п (2 рази по 3 п) і 1 петлю. Через 37 (40) см для плеча закрити 18 (20) п.

Праву полочку в’язати симетрично і без отворів для ґудзиків.

Спинка.

Набрати 74 (80) п, так само як для переду і в’язати аналогічно до висоти 4 см. Продовжувати в’язання спицями №4 і в’язати 1 п лиц. гладі (4 п резинки 2×2), на наступних 72 петлях закрити одну петлю і в’язати 71 п візерунком, 1 п лиц. гладі (4 п резинкою 2×2).

На висоті 23.5 (25.5) см для пройм рукавів закрити 3 петлі і далі в’язати, закриваючи в кожному 2 ряду 2 п і 1 п. Через 37 (40) см закрити всі петлі, тобто 18 (20) для плеча і 25 (27) для горловини.

Рукав.

Набрати 40 (42) п, як було зазначено для переду і в’язати аналогічно до висоти 4 см. Далі перейти на спиці №4 і в’язати 13 (14) п лиц. гладі, 15 п візерунком, 13 (14) п лиц. гладі, додавши 1 п в першому ряду.

На висоті 5 см почати додавати по боках по 1 п по черзі в кожному 10-му і 8-му ряді 7 (8) раз.

На висоті 25 (29) см для заокруглення рукава закрити з боків по 3 п і продовжити в’язати, закриваючи в кожному 2-му ряду 2 п, 11 (12) разів по 1 п, потім закрити всі 19 (21) петлю.

Збірка.

Для обв’язки лівої полички повернутися спицями №3.5 до відкладених 19 п, підняти 103 (109) п по вертикальній стороні і в’язати 4 ряди порожнистою резинкою, закрити петлі. Аналогічно обв’язати ліву.

Зшити шви. Для коміра спицями №3.5 підняти 18 (20) петель по частині поличок і 36 (40) п по спинці і в’язати 4.5 см резинкою 2×2, далі 4 ряди порожнистою резинкою.

Закрити петлі. Пришити ґудзики.

Бж2