bezrukavka_2Розміри: 36/38 (40/42)

Матеріал: Lana Grossa «Bingo» (100% вовна, довжина 80м/50г) 400 (450) г бежевого кольору номер 5; спиці номер 6; кругові спиці номер 6.

Резинка: поперемінно 1 п лиц, 1 п вив.

Виворітна гладь: лиц р = вив п, вив р = лиц п.

Коса:

1 р: 6 п лиц.

2 р і всі вив р: 6 п вив.

3 р: 3 п на допоміжну спицю перед роботою, 3 п лиц, потім зі допоміжної спиці петлі лиц.

5 р: б п лиц.

Повторювати з 1-го по 6-й р.

Шишечки V-подібним узором: в’язати за схемою А.

Узор з ромбами: в’язати за схемою В.

Щільність в’язання: виворітня гладь: 16 п і 22 р = 10×10 см

Опис роботи:

Перед.

Набрати 88 (94) п і в’язати таким чином: кром, 10 (13) п вив гладі, * 6 п коса, 9 п вив гладі, повторювати 4 рази від *, 6 п коса, 10 (13) п вив гладі, кром . З 1-го по 6-й р коси в’язати 6 (7) раз.

Далі в’язати шишечки V-подібним візерунком наступним чином: кром, 13 (16) п вив гладі, 60 п візерунком, для цього рапорт повторювати 4 рази, 13 (16) п вив гладі, кром.

Після закінчення узору з шишечками на всіх петлях в’язати ще 4 р вив гладі. Потім петлі розподілити наступним чином: кром, 13 (16) п вив гладі, 16 п узором з ромбами, 28 п вив. гладі, 16 п узором з ромбами, 13 (16) п вив гладі, кром. В’язати з 1-го по 12-й р узором з ромбами 1 раз, потім в’язати 2 рази рапорт у висоту, потім в’язати далі узором з ромбами, але в середині ромбів в’язати вив. гладдю.

Одночасно на висоті 29 (32) см для пройм рукава убавити в кожному 2-му р. 1×5, 1×3, 1×2 і 2×1 п і в наступному 4-му р 1×1 п і на висоті 32 (35) см для вирізу горловини роботу розділити навпіл і обидві сторони закінчити роздільно.

Для скосів горловини закрити в кожному 2-му р. 6×1 п і в кожному 2-му і наступному 4-му р 7×1 п. На висоті 50 (53) см для скосів плеча з зовнішньої сторони закрити в кожному 2-му р. 2×9 (1×10 і 1×11) п.

Спинка.

В’язати як перед. Одночасно зі скосами рукава для вирізу горловини закрити середні 22 п і для заокруглення закрити 1×2 п.

Збірка.

Закрити плечові і бокові шви.

По вирізу горловини набрати на кругові спиці приблизно 110 п, при цьому на вирізі горловини переду в середині вив’язати 1 п і в’язати резинкою, при цьому в кожному круговому ряду в середині вирізу горловини переду робити одну протяжку (= середню петлю зняти з попередньою петлею, наступну петлю провязати лиц., зняті петлі протягнути через провязану). На висоті 3 см петлі закрити.

По проймах рукава набрати приблизно 60 п і в’язати 3 см резинкою.

_20100311_1951400514

 Джерело:

Сайт Elisheva.ru – модное вязание, современные модели и схемы для женщин, мужчин, детей и интерьера. Подробные и понятные описания. Самые яркие и актуальные модели 2013 года.