Ажурний короткий жакетВам знадобиться:

  • 300 грам червоної пряжі (46% поліаміду, 27% бавовна, 27% поліакрилу, 125м в 50 гр.)
  • гачок №4.5

Основний візерунок.

В’яжеться за схемою 1. Починаємо роботу з петель перед рапортом, далі петлі рапорту, закінчуємо роботу петлями після рапорту. Повторюємо один раз з першого по дев’ятий ряд, далі в’яжемо з 2 по 9 ряд. 

Візерунок з «ракушок».

В’яжеться по схемі 1 по набірному краю полочок, спинки і по ланцюжках з пов. петель зав’язок. Повторюємо один раз з 1 по 2 ряд.

Опис роботи.

Спинка.

Гачком №4.5 набрати ланцюжок з 76 пов. петель + 3 пов. петлі підйому і почати в’язати основним візерунком.

Для пройм в 15-му ряду непров’язуємо перший і останній рапорт, як позначено на схемі 2, в результаті з обох сторін будуть залишені 5 см. Решта петель рапортів в’яжемо в наступному ряду за схемою 2.

Через 35 см від початку в’яжемо в наступному ряду всі рапорти, як 1-й рапорт 15-го ряду схеми 2. Через 36 см від початку роботу закінчимо.

Ліва полочка.

Гачком №4.5 набираємо ланцюжок з 35 пов. петель + 3 підйомні пов. петлі  і в’яжемо по схемі 2. Через 36 см від початку роботу закінчуємо.

Права полочка.

В’яжемо симетрично.

Рукава.

Гачком №4.5 набираємо ланцюжок з 61 повітряної петлі + 3 підйомних пов. петлі і в’яжемо основним візерунком. Через 8.5 см від початкового ряду в’яжемо для окату рукава в наступному ряду перший і останній рапорт, як позначено в 15-му ряду на схемі 2.

Потім в’яжемо обидва останні рапорти за схемою 2 з 16-го ряду. Через 17.5 см від початку формування окату рукава роботу закінчимо.

Збірка.

Виконаємо плечові шви, вшити рукави, виконати всі шви. Для зав’язок з нижнього краю правої полочки в’яжемо ланцюжок з 80 пов. петель. До нижнього краю лівої полочки приєднуємо нитку  і в’яжемо ланцюжок з 80 пов. петель. Обв’яжемо ці ланцюжки і нижній край візерунком з «ракушок».

Ажурний короткий жакет - схема