Розмір: 35/37 – 38/40 – 41/43

Довжина ступні 22 – 24 – 27 см,

верхня частина носка 16-16-20 см

Вам знадобиться:

  • 100 г DROPS FABEL від Garnstudio  (75% вовна, 25% нейлон, 205 м / 50 м);
  • спиці 2.5 мм

Щільність в’язання: 26 п х 34 р = 10 см х 10 см

Шкарпетки в’яжуться по колу на панчішних (двосічний) спицях. Опис дано на 3 розміри.

Зменшення п’яти (виконується лицьовою гладдю):

Ряд 1 (= ЛС): в’язати до тих пір, поки не залишиться 7-8-9 п, зняти 1 петлю як при в’язанні лицьовій, 1 лиц, протяжка. Повернути деталь.

Ряд 2 (= ВС): в’язати до тих пір, поки не залишиться 7-8-9 п, зняти 1 петлю як вив, 1 вив, протяжка. Повернути деталь.

Ряд 3 (= ЛС): в’язати до тих пір, поки не залишиться 6-7-8 п, зняти 1 петлю як при в’язанні лицьовій, 1 лиц, протяжка. Повернути деталь.

Ряд 4 (= ВС): в’язати до тих пір, поки не залишиться 6-7-8 п, зняти 1 петлю як вив, 1 вив, протяжка. Повернути деталь.

Продовжити збавив. аналогічним чином до тих пір, поки не залишиться 15-17-19 п.

Опис роботи.

Набрати 62-66-70 п. В’язати 2 кола – всі лиц, потім в’язати 6 кіл резинкою 1 лиц / 1 вив.

В’язати наст. коло наступним чином: резинка 1 лиц / 1 вив як і раніше над першими 11-15-19 п, лиц над рештою 51 п, ОДНОЧАСНО рівномірно збавив. 10 п = 52-56-60 п.

У наст. колі в’язати резинкою 1 лиц / 1 вив над першими 11-15-19 п як і раніше і за схемою М.1 над рештою 41 п. Продовжити резинкою 1 лиц / 1 вив і за схемою М.1.

На висоті деталі 16-16-20 см (після 1 повтору схеми М.1 по вертикалі), продовжувати 11-15-19 п в’язати резинкою + 8 п з кожного боку від резинки для п’яти (= 27-31-35 п).

Зняти 25-25-25 п що залишилися, на петлетримач (= середина верху стопи). В’язати лицьовою гладдю прямими та зворотними рядами петлі п’яти 5-5.5-6 див. Вставити маркер в середину п’яти, далі вимірювати деталь від цього місця. Тепер виконати зменшення п’яти (див. вище). Після убавленій п’яти підняти лицьовими 13-14-16 п уздовж кожної сторони п’яти і повернути 25-25-25 п з петлетримача на спицю = 66-70-76 п.

Вставити маркер з кожного боку середніх 25 петель в середині верху ступні. Продовжити лицьовою гладдю над петлями ступні, продовжити за схемою М.2 над рештою 25 п середини верху ступні, ОДНОЧАСНО збавив. з кожного боку наступним чином: останні 2 п перед маркером пров’язати разом лиц за задню стінку петлі і перші 2 п після схеми М.2 та маркера разом лиц.

Повторювати збавив. кожен другий коло всього 8-8-9 разів = 50-54-58 п. Продовжити до висоти деталі 18-20-22 см від маркера на п’яті (закінчити після 1 або половини повтору схеми М.2 – див стрілку на схемі = залишилося приблизно 4-4-5 см до остаточної довжини).

Вставити маркер з кожної сторони ступні = 25-27-29 п (= схема М.2 + 0-1-2 п з кожного боку схеми М.2) і 25-27-29 п під ступнею.

Продовжити лицьовою гладдю на всіх петлях, ОДНОЧАСНО збавив. для миска з обох сторін від маркерів наступним чином – почати за 2 п перед маркером: 2 разом лиц, маркер, 2 разом лиц за задню стінку. Продовжити збавив. з кожного боку в кожному другому колі всього 4-4-6 раз і потім у кожному колі всього 6-7-6 разів = залишилося 10 п. Обірвати нитку і протягнути її через петлі що залишилися, затягнути та закріпити нитку.

uslovka 130-19-diag

ажурні шкарпетки